Uz podršku opštine Sremski Karlovci dvojica Karlovčana, Vladimir Stojkov i Gojko Ljepoja dobili su bespovratna sredstva za obuku i kupovinu mašina i opreme. Ljepoja i Stojkov su podržani u poslednjem ciklusu podele startap grantova namenjenih ekonomskom osnaživanju početnika u poslu u okviru EHO projekta „Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz obrazovanje i ekonomsko osnaživanje“, koji se realizuje u saradnji sa opštinom Sremski Karlovci. Stojkov je dobio nov aparat za zavarivanje i obuku za zavarivača, a Ljepoja je dobio novu motornu testeru. Opremu u vrednosti 1 400  evra, ovoj dvojici Karlovčana uručila je Ekumenska humanitarna organizacija i  članica Opštinskog veća za socijalnu politiku,sport,i omladinu  Živana Živanović.

– Opština Sremski Karlovci nastoji da što više unapredi kvalitet života svih građana. Program unapređenja socio-ekonomske situacije marginalizovanih grupa kroz obrazovanje i ekonomsko osnaživanje je stvorio bolje poslovne i egzistencijalne mogućnosti za dvojicu naših sugrađana i njihove porodice. Vladimir je završio obuku za zavarivače i dobio nov aparat za zavarivanje  koji će mu omogućiti da stekne iskustvo kao i da obezbedi dodatna sredstva za izdržavanje devetočlane porodice. Gojko  ima iskustva u radu ali je do sada iznajmljivao opremu za seču drva što je umanjivalo njegovu zaradu. Sa dobijenom profesionalnom motornom testerom  moći će da više prihoduje i da doprinese ekonomskom osnaživanju porodice. Lokalna samouprava će nastaviti da prati sve programe i konkurse koji su fokusirani na pomoć marginalizovanim grupama, a nastojaćemo da maksimalno iskoristimo pogodnosti novog Zakona o Sremskim Karlovcima i obezbedimo razvoj cele opštine – rekla je Živana Živanović.

Paket podrške korisnicima obuhvata obuku o izradi biznis plana, nabavku opreme i alata za najbolje poslovne ideje i mentorsko praćenje i podršku. Projekat se sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

 

 

Sremski Karlovci, 26. avgust 2021. godine

Prethodni tekstOdeljenje za prostorno planiranje, urbanizam i imovinsko-pravne poslove, Opštinske uprave Opštine Sremski Karlovci oglašava JAVNU PREZENTACIJU Urbanističkog projekta za urbanističko-arhitektonsku razradu lokacije Izgradnja verskog kompleksa na katastarskoj parceli 7925 K.O. Sremski Karlovci
Sledeći tekstSufinansiranje troškova prevoza učenika – OBAVEŠTENjE