БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА СРЕМСКОКАРЛОВАЧКЕ ПРВАКЕ

770

Сви ученици првог разреда Основне Школе „23. Октобар“ у Сремским Карловцима добиће од Општине Сремски Карловци бесплатне уџбенике. У први разред Основне Школе на подручју општине Сремски Карловци, до сада je уписанo 67 ученика за школску 2021/2022. годину. За све уписане прваке карловачка локална самоуправа обезбедила је неопходне уџбенике, чија је набавка финансирана из буџета општине и то у вредности 503.000,00 динара са ПДВ-ом.

-Имајући у виду чињеницу да је опремање ђака за полазак у школу велика ставка у кућном буџету, општина на овај начин жели да помогне родитељима. Једна од мера популационе политике коју спроводи наша општина поред  једнократне помоћи за породиље, бесплатних аутоседишта  за новорођенчад, као  и многих других активности које имају за циљ повећање наталитета и спречавање миграције је свакако и дар за све наше прваке у виду бесплатних уџбеника.Општина Сремски Карловци је обезбедила   79 комплета  уџбеника, колико за сада и има уписаних првака   -истакао је председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић.

Сем Општине , донацијом су обезбеђена средства за куповину    школског прибора и ранаца

Претходни текстДодељене награде „Сремскокарловачки песнички бродови 2021”
Следећи текстЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ПОМОЋИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ДЕЛА ТРОШКОВА ПРЕВОЗА СТУДЕНАТА СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ