Сремски Карловци учествовали у радионицама СКГО за укључивање грађана у доношење буџета

340

Општина Сремски Карловци учествовала је у раду двнодневне радионице Сталне конференције градова и општина, „Размена искуства о процесу унапређења укључивања грађана у израду одлуке о буџету јединица локалне самуправе и транспарентности буџета“. Радионице су одржане у Београду 7. и 8. септембра с циљем да локалне самоуправе што више укључе грађане у креирање буџета.

Први дан радионице био је посвећен представљању примера локалних самоуправа које су организовале консулатције са грађанима при планирању буџета за 2019. и 2020. годину.

Други дан радионице посвећен је транспарентности буџета и употреби сајта и друштвених мрежа за комуникацију са грађанима.

Радионице Сталне конференције градова и општинa се организују ради обезбеђивања учешћа јавности у процесу израде планова, програма, јавних политика или законских решења на локалном нивоу.

Пројекат се реализује у сарадњи Сталне конференције градова и општина и организације SWISS -pro кроз пројекат „Добра управа, још боља транспарентност“.

Ђурђица Шнур, чланица Општинског већа за област привреде и финансија, која је испред општине Сремски Карловци присуствовала радионицама, каже да је добро планирање буџета важно и за локалну самоуправу и за грађане.

– Сремски Карловци, председник општине Александар Стојкечић, и цела управа желе да буду прави сервис грађана. Служба која Карловчанима олакшава живот. Нова знања ће нам помоћи да још више унапредимо свој рад у интересу грађана – рекла је Шнур.

 

Сремски Карловци, 8. септембар 2021. године

Претходни текстЖивановић позвала ученике ромске националности из Сремских Карловаца да конкуришу за стипендије
Следећи текстОдлука о проглашењу ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ