Подршка запошљавању маргинализованих група с територије општине Сремски Карловци

376

У току је нови конкурс за доделу бесповратих средстава за набавку машина, алата и опреме за припаднике маргинализованих група. Чланица Општинског већа Сремских Карловаца за спорт, омладину и социјалну политику Живана Живановић обишла је ромско насеље Черат и информисала припаднике ромсе националне мањине да се пријаве на конкурс Екуменскe хуманитарнe  организацијe

Максимални износ средства за набавку нових машина, алата или опреме, је 3.000 евра  у динарској противвредности на дан набавке опреме потребне за започињање или унапређење сопственог посла. Осим тога, корисницима ће бити обезбеђена подршка око регистрације фирме и плаћања књиговодствених услуга у трајању од 6 месеци као и подршку консултанта током целог трајања пројекта.

– Могућност да конкуришу имају сва незапослена лица с ниским примањима, из маргинализованих група која до сада нису била подржана сличним пројектима. Неопхогно је да кандидати имају добру и одрживу пословну идеју и искуство у обављању планираног посла. Један од предуслова је и присуство тренинзима са циљем јачања капацитета и повећања предузетничке свести који ће бити организовани у ЕХО центру у Новом Саду, у току октобра 2021.године. Наравно, ми у општини ћемо помоћи свима који желе да конкуришу – рекла је Живановић.

Рангирање кандидата ће се извршити на основу испуњености наведених критеријума и оцене успешности пословне идеје.

Трогодишњи пројекат “Унапређење социо-економске ситуације маргинализованих у Војводини кроз едукацију и економско оснаживање“ Екуменска хуманитарна организација спроводи уз подршку Брот фüр дие Wелт и Диаконие Wüрттемберг/Хоффнунг фüр Остеуропа из Немачке.

Позив је отворен до 01.10.2021. године. Пријава се шаље на мејл prijava@ehons.org или позивом на број: 069/707-960.

Сремски Карловци, 18. септембар 2021. године

Претходни текстЖивановић о важности очувања ромске традиције и културе
Следећи текстПочиње израда Плана развоја Сремских Карловаца