U toku je novi konkurs za dodelu bespovratih sredstava za nabavku mašina, alata i opreme za pripadnike marginalizovanih grupa. Članica Opštinskog veća Sremskih Karlovaca za sport, omladinu i socijalnu politiku Živana Živanović obišla je romsko naselje Čerat i informisala pripadnike romse nacionalne manjine da se prijave na konkurs Ekumenske humanitarne  organizacije

Maksimalni iznos sredstva za nabavku novih mašina, alata ili opreme, je 3.000 evra  u dinarskoj protivvrednosti na dan nabavke opreme potrebne za započinjanje ili unapređenje sopstvenog posla. Osim toga, korisnicima će biti obezbeđena podrška oko registracije firme i plaćanja knjigovodstvenih usluga u trajanju od 6 meseci kao i podršku konsultanta tokom celog trajanja projekta.

– Mogućnost da konkurišu imaju sva nezaposlena lica s niskim primanjima, iz marginalizovanih grupa koja do sada nisu bila podržana sličnim projektima. Neophogno je da kandidati imaju dobru i održivu poslovnu ideju i iskustvo u obavljanju planiranog posla. Jedan od preduslova je i prisustvo treninzima sa ciljem jačanja kapaciteta i povećanja preduzetničke svesti koji će biti organizovani u EHO centru u Novom Sadu, u toku oktobra 2021.godine. Naravno, mi u opštini ćemo pomoći svima koji žele da konkurišu – rekla je Živanović.

Rangiranje kandidata će se izvršiti na osnovu ispunjenosti navedenih kriterijuma i ocene uspešnosti poslovne ideje.

Trogodišnji projekat “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje“ Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

Poziv je otvoren do 01.10.2021. godine. Prijava se šalje na mejl prijava@ehons.org ili pozivom na broj: 069/707-960.

Sremski Karlovci, 18. septembar 2021. godine

Prethodni tekstŽivanović o važnosti očuvanja romske tradicije i kulture
Sledeći tekstPočinje izrada Plana razvoja Sremskih Karlovaca