Članica opštinskog veća Sremskih Karlovaca za socijalnu politiku, sport i omladinu Živana Živanović razgovarala je s predstavnicima romskih kulturno-umetničkih društva o važnosti očuvanja romske tradicije i kulture.

Na sastanku je bilo reči o budućim planovima i projektima koji će značajno doprineti prezentaciji i promociji romske kulture u savremenom okruženju. 

Živana Živanović je istakla da je Opština Sremski Karlovci krenula u izradu Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Roma i Romkinja.

– Oblast kulture je jedan od najvažnijih prioriteta. Novi Zakon o Sremskim Karlovcima i Odbor za obnovu našeg lepog grada omogućiće će nam da drastično unapredimo razvoj i potencijale naše lokalne samouprave i celokupne zajednice. Uverena sam da će i predstavnici romske zajednice kroz promociju svog bogatog kulturnog nasleđa značajno doprineti boljoj prezentaciji našeg grada i boljem položaju romske zajednice – rekla je Živanović.

Sremski Karlovci, 18. septembar 2021. godine

Prethodni tekstJAVNI UVID U NACRT ODLUKE O IZMENAMA I DOPUNAMA PLANA DETALjNE REGULACIJE PROSTORA NAMENjENOG POSLOVNOM CENTRU, POSLOVANjU I PORODIČNOM STANOVANjU NA ĆUŠILOVU U SREMSKIM KARLOVACIMA
Sledeći tekstPodrška zapošljavanju marginalizovanih grupa s teritorije opštine Sremski Karlovci