Пројекат „UNITED“

177

У оквиру Европског програма под називом „UNITED“, у Букурешту, 23., 24. и 25. септембра 2021. године је одржана радионица под називом „Мобилне интеграције грађана ЕУ – један за све, сви за једног!“. Општину Сремски Карловци је представљало Удружење грађана Дунав 1245.

Место одржавања је био Хотел Континентал Форум у Букурешту у Румунији.

Конзорцијум се састојао од 5 земаља из ЕУ

(Румунија, Грчка , Хрватска, Словенија, Мађарска ) и Србија, а партнери су били локални јавни органи (општине), као што су Општина Брезнички Хум, локално јавно тело у Хрватској, Општина Оарја, близу Букурешта је била учесник са Румунске стране, Општина Сопронковежд, као локално јавно тело у Мађарској које је учествовало у неколико успешних транснационалних иницијатива, као и невладине организације које су представљале локалну власт (општину). Конкретно, ти представници били су Институт за социјалне иновације и кохезију (Фифти-Фифти), као невладина организација која је представљала општину Воио, у Козанима, у Грчкој, Дунав 1245, као Удружење грађана које је представљало општину Сремски Карловци и Завод Ботер, представљао је Општину Ново Место, у југоисточној Словенији.

 

Претходни текстРешење о измени режима саобраћаја – церемонија преноса и сахране посмртних остатака вожда Ђорђа Стратимировића
Следећи текстГенерал Ђорђе Стратимировић после 113 година сахрањен у Сремским Карловцима