У Сремским Карловцима у току информативна кампања за ромску националну мањину о важности вакцинације

357

Завод за хитну медицинску помоћ Нови Сад организује информативну кампању подршке за припаднике ромске националне мањине на територији Сремских Карловаца као и пројекат „Важно је! Вакциниши“, који се реализује у Новом Саду .Акција се рeaлизује у ромским насељима како би информисали грађане о могућности вакцинације.

Координаторка пројекта је чланица Општинског већа за социјалну политику, спорт и омладину Живана Живановић она је истакла да је обезбеђен довољан број вакцина свих произвођача и да је вакцинација једини начин да се победи Ковид 19.

– Уколико се вакцинишемо моћи ћемо да се вратимо редовним животним активностима. Вакцинација је најбезбеднији начин да то постигнемо. Будимо одговорни, јер ћемо тако помоћи нашим лекарима и медицинским сестрама. Пријавимо се за имунизацију. Важно је да у овој борби будемо заједно и да заједно победимо! Нема никаквог ризика од вакцинације, једини ризик јесте да се разболимо од Ковида 19 и ризикујемо тешке здравствене последице – рекла је Живана Живановић.

Акција траје до 01.11 2021. године.

Сремски Карловци, 1. октобар 2021. године

Претходни текстТуристичка организација добила промотивни филм о Сремским Карловцима
Следећи текстЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ОПШТИНЕ СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА (локалитет „Циглана“)