Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad organizuje informativnu kampanju podrške za pripadnike romske nacionalne manjine na teritoriji Sremskih Karlovaca kao i projekat „Važno je! Vakciniši“, koji se realizuje u Novom Sadu .Akcija se realizuje u romskim naseljima kako bi informisali građane o mogućnosti vakcinacije.

Koordinatorka projekta je članica Opštinskog veća za socijalnu politiku, sport i omladinu Živana Živanović ona je istakla da je obezbeđen dovoljan broj vakcina svih proizvođača i da je vakcinacija jedini način da se pobedi Kovid 19.

– Ukoliko se vakcinišemo moći ćemo da se vratimo redovnim životnim aktivnostima. Vakcinacija je najbezbedniji način da to postignemo. Budimo odgovorni, jer ćemo tako pomoći našim lekarima i medicinskim sestrama. Prijavimo se za imunizaciju. Važno je da u ovoj borbi budemo zajedno i da zajedno pobedimo! Nema nikakvog rizika od vakcinacije, jedini rizik jeste da se razbolimo od Kovida 19 i rizikujemo teške zdravstvene posledice – rekla je Živana Živanović.

Akcija traje do 01.11 2021. godine.

Sremski Karlovci, 1. oktobar 2021. godine

Prethodni tekstTuristička organizacija dobila promotivni film o Sremskim Karlovcima
Sledeći tekstJAVNI UVID U NACRT ODLUKE O IZMENAMA I DOPUNAMA PROSTORNOG PLANA OPŠTINE SREMSKIH KARLOVACA (lokalitet „Ciglana“)