Povodom početka zimske sezone 2021/2022. godine, održana je, ispred hangara preduzeća, Smotra kapaciteta zimske službe JKP „Belilo”. Događaju su, osim domaćina, na čelu sa direktorom preduzeća Radoslavom Jankovićem i šefom zimske službe Lazarom Pavlovićem, prisustvovali i opštinski čelnici, predsednik Opštine Aleksandar Saša Stojkečić i predsednik Skupštine opštine Boban Petković, načelnik PU Sremski Karlovci Predrag Veličković, kao i predstavnici medija.

Iako je 1. novembra, na dan smotre, temperatura bila iznad proseka, Zimska služba je izvršila predstavljanje kapaciteta i resursa za predstojeće zimsko održavanje ulica.

JKP „Belilo“ je nosilac održavanja saobraćajnica na teritoriji Sremskih Karlovaca u zimskoj sezoni. U zimskim uslovima, „Belilo“ održava oko 54 km opštinskih ulica i  puteva.

Uporedo sa redovnim aktivnostima na sanaciji, adaptaciji i održavanju ulica na području Sremskih Karlovaca,  izvršene su neophodne pripreme za rad Zimske službe:

Urađen je remont i priprema: kamiona opremljenog sa posipačem soli i ralicom, dva traktora opremljena sa posipačima soli i ralicama i radne mašine sa grtalicom i ralicom.

Preduzeće je aktivno učestvovalo na pripremi operativnih planova rada: izvršena je nabavka industrijske soli i potrebnih kamenih agregata za posipanje kolovoza – JKP „Belilo“ trenutno raspolaže sa 25 tona putarske soli, a 100 tona je u postupku nabavke; izvršena je priprema 5 lokacija sa kojih će građani moći da uzimaju so; izrađene je plan zimske službe koja će objediniti nadležnosti, obim i organizaciju rada Zimske službe JKP „Belila“.

Održavanje saobraćajnica vrši se u skladu sa Planom koji je usvojen od strane nadležnih opštinskih organa. Ulice se održavaju  u skladu sa Planom utvrđenim prioritetima: ulice prvog prioriteta su ulice kojima se kreću autobusi javnog gradskog saobraćaja i po planu bi trebalo da budu očišćene u najbržem roku.

U toku rada Zimske službe neophodna je asistencija i pomoć pre svega saobraćajne policije, ali i drugih subjekata – medija i samih građana, jer je Zimska služba organizovan timski rad.

Ekipe Zimske službe „Belila” dežuraju 24 sata. Dežurni kapaciteti određuju se u zavisnosti od prognoziranih vremenskih uslova,

Zimska sezona počinje 1. novembra i traje do 31. marta 2022 .godine. Po potrebi, Zimska služba JKP „Beolilo“ dežuraće i nakon tog datuma.

JKP „Belilo” ima  iskustva u održavanju ulica u zimskom periodu. Primenjuje izuzetno visok nivo obrade ulica i puteva kako bi obezbedio nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja u Sremskim Karlovcima u zimskim uslovima, što bolje odvijanje javnog gradskog prevoza, funkcionisanje javnih institucija, komunalnih sistema i sistema snabdevanja. Ovaj nimalo lak zadatak, do sada je obavljan veoma uspešno. Glavni cilj je da se taj nivo rada zadrži i u predstojećoj zimskoj sezoni.

 

Prethodni tekstOBAVEŠTENjE ZA VAKCINACIJU – I i III doza „Fajzer“ i „Sinofarm“ vakcine
Sledeći tekstObeleženo 230 godina postojanja Karlovačke gimnazije