Deset najboljih srednjoškolaca iz Sremskih Karlovaca danas su dobili Ugovore o stipendijama za 2021/22. školsku godinu. Đaci će iz opštinskog budžeta narednih 10 meseci dobijati po 8.000 dinara mesečno. Ugovore je učenicima uručio predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić. On je istakao da je za Sremske Karlovce kao lokalnu samoupravu izuzetno važno da nagradi najbolje učenike i pomogne im da pokriju makar deo troškova svog školovanja.

– Verujem da će dodeljene stipendije olakšati, u određenoj meri, njihovo školovanje i pomoći im da se usredsrede na učenje i savladavanje gradiva, kako bi s uspehom nastavili svoj obrazovni put. Kao predsednik Opštine nadam se da će dogodine bude više stipendista – rekao je povodom dodele Ugovora predsednik Opštine Aleksandar Saša Stojkečić.

Odluka o stipendiranju doneta je nakon sprovedenog konkursa, a stroge kriterijume ispunili su: Milica Simonović, Dimitrije Nikolovski, Leon Nalić, Dragan Stefanović, Sunčica Mićić, Teodora Ružić, Dajana Trbojević, Katarina Vidović, Vanja Marković i Anja Pršo. Simonović i Nikolovski, učenici prvih razreda novosadskih gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Isidora Sekulić“ stipendije su dobili kao đaci generacije u OŠ „Ruža Đurđević-Crna“ iz Čortanovaca, odnosno OŠ „23. oktobar“ iz Sremskih Karlovcaca, dok je ostalih osmoro srednjoškolaca zavredilo stipendije tako što su u prethodnoj školskoj godini ostvarili odličan uspeh s prosečnom ocenom 5,00.

Stojkečić je dodao da se, kada je reč o finansijskoj pomoći đacima i studentima, osim stipendija, iz opštinskog budžeta finansiraju još i delovi troškovi prevoza svih karlovačkih đaka i studenata koji se školuju izvan teritorije Opštine Sremski Karlovci.

Prethodni tekstObeležen Dan oslobođenja Sremskih Karlovaca u Prvom svetskom ratu
Sledeći tekstZatvara se Vidikovac u Sremskim Karlovcima