Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić primio je danas kadete Izraelskog nacionalnog koledža za odbranu (MABAL), gde je jedan od mentora bivša ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam. Naime, Ambasada Izraela je i ove godine domaćin grupi oficira i podoficira, koji iza sebe već imaju svršene osnovne profesionalne studije, a edukaciju nastavljuju na ovom koledžu.

Grupu koja se danas, u zgradi Magistrata, sastala s predsednikom Stojkečićem sačinjavalo je 10 studenata i troje mentora, a Sremske Karlovce posetili su kao primer autentičnog mesta izvan Beograda.

U toku četrdestpetominutnog razgovora, koji je vođen u Skupštinskoj sali Opštine, pričalo se o životu u Sremskim Karlovcima, stanovništvu, istoriji, kulturnim prilikama, privredi, razvoju, perspektivama mesta, izazovima evrointegracija, uticaju blizine Beograda i Novog Sada na Sremske Karlovce…

Ideja je bila da se upoznaju sa istorijom i bogatim kulturnim nasleđem Sremskih Karlovaca tako da su sem Opštine posetili i Karlovačku gimnaziju i Karlovačku bogosloviju, koje predstavljaju najstarije i najvažnije obrazovne ustanova kod Srba i gde su ih dočekali i ugostili direktor Branko Stojkov i rektor protojerej Jovan Milanović. Nakon toga, posetili su podrum „Bajilo“, gde su im predstavljeni autentični proizvodi Sremskih Karlovaca – vino i kuglof.

 

 

Prethodni tekstZatvara se Vidikovac u Sremskim Karlovcima
Sledeći tekstSlikarska kolonija