Одржана прва радионица пројекта „BeCulTOUR: Више од културног туризма”

385

У Сремским Карловцима је одржана прва радионица у склопу пројекта „BeCulTOUR: Више од културног туризма”.

Радионицу је у склопу овог пројекта свечано отворио председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић, који је истакао важност пројекта за локалну заједницу и поздравио присутне учеснике. Радионици је присуствовала и чланица Општинског већа за буџет и привреду Ђурђица Шнур.

Општина Сремски Карловци у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО) и општинама Ириг и Бач, као и у партнерству са још 14 међународних организација, добила је подршку из програма Европске уније за истраживање и иновације ХОРИЗОНТ 2020 за пројекат BeCulTOUR: Више од културног туризма”, а који се тиче унапређења и иновативног развоја у области културног наслеђа и туризма.

Током овог иновативног пројекта, који ће се спроводити до краја 2023. години, кључни резултат био би партиципативна израда акционог плана за развој културног туризма на територији општина Бач, Сремски Карловци и Ириг, а планирани су и: међународни хакатон – радионице за развијање дигиталних апликација, предлога пројеката и иновативних идеја у Бриселу следеће године, стварање синергије и делотворног коришћења расположивих фондова ЕУ за одрживи културни туризам, промотивне комуникационо-информатичке активности и истраживања, успостављање сарадње са заинтересованим домаћим и иностраним органима, организацијама и институцијама итд.

Више о овом пројекту на енглеском језику можете видети на www.becultour.eu.

Претходни текстПосета министра Недимовића и покрајинског секретара Божића Сремским Карловцима
Следећи текстСавет за координацију послова безбедности саобраћаја – Едукација родитеља