U Sremskim Karlovcima je održana prva radionica u sklopu projekta „BeCulTOUR: Više od kulturnog turizma”.

Radionicu je u sklopu ovog projekta svečano otvorio predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić, koji je istakao važnost projekta za lokalnu zajednicu i pozdravio prisutne učesnike. Radionici je prisustvovala i članica Opštinskog veća za budžet i privredu Đurđica Šnur.

Opština Sremski Karlovci u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) i opštinama Irig i Bač, kao i u partnerstvu sa još 14 međunarodnih organizacija, dobila je podršku iz programa Evropske unije za istraživanje i inovacije HORIZONT 2020 za projekat BeCulTOUR: Više od kulturnog turizma”, a koji se tiče unapređenja i inovativnog razvoja u oblasti kulturnog nasleđa i turizma.

Tokom ovog inovativnog projekta, koji će se sprovoditi do kraja 2023. godini, ključni rezultat bio bi participativna izrada akcionog plana za razvoj kulturnog turizma na teritoriji opština Bač, Sremski Karlovci i Irig, a planirani su i: međunarodni hakaton – radionice za razvijanje digitalnih aplikacija, predloga projekata i inovativnih ideja u Briselu sledeće godine, stvaranje sinergije i delotvornog korišćenja raspoloživih fondova EU za održivi kulturni turizam, promotivne komunikaciono-informatičke aktivnosti i istraživanja, uspostavljanje saradnje sa zainteresovanim domaćim i inostranim organima, organizacijama i institucijama itd.

Više o ovom projektu na engleskom jeziku možete videti na www.becultour.eu.

Prethodni tekstPoseta ministra Nedimovića i pokrajinskog sekretara Božića Sremskim Karlovcima
Sledeći tekstSavet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja – Edukacija roditelja