Посета министра Недимовића и покрајинског секретара Божића Сремским Карловцима

476

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић и  покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић  посетили су данас  винарију „Веритас” у Сремским Карловцима, где су разговарали са локалним пољопривредницима и привредницима, највише са произвођачима вина и ракије.

Министар Недимовић говорио је о подстицајима за развој пољопривреде, конкурсима који су у току и даљим плановима Владе Републике Србије у области аграра. Он је истакао да се у пољопривреду никад није улагало више него данас.

Недимовић је најавио велику подршку за такозвани рурални вински туризам, као и да ће конкурси за виноградаре, винаре и дестилерије бити расписани већ почетком наредне године.

Председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић, приликом данашњег сусрета у винарији „Веритас“, изјавио је:

– Наша Општина помаже највише виноградаре у смислу одржавања атарских путева. С тим у вези конкуришемо за добијање средстава код Покрајинског секретаријата за пољопривреду, а учествујемо и својим средствима. Такође, Општина реагује и приликом закрчења атарских путева, дакле у тим неким ургентним ситуацијама, чинећи све да се ти путеви што пре раскрче. Осим тога, дајемо и логистичку подршку и помоћ винарима и виноградарима приликом аплицирања на различите програме, мада могу рећи да су они изузетно искусни у неким сегментима и да у многоме предњаче у Србији.

У Општини Сремски Карловци тренутно има двадесетак регистрованих винарија, али би тај број у наредном периоду могао значајније да се повећа пре свега захваљујући средствима која се улажу у тај сектор пољопривреде.

Директорка винарије „Веритас“ Јелена Ћуковић је рекла да је ова винарија већ добила помоћ од државе, у виду цистерне за воду, те да им је оваква помоћ од изузетног значаја.

Састанку су, поред председника Стојкечића, присуствовали и председник Скупштине општине Бобан Петковић, члан Општинског већа за привреду Ђурђица Шнур, помоћница председника Општине Марина Јанковић, као и чланице председниковог кабинета.

Претходни текстИзвештај о спроведеној јавној расправи о нацрту локалног антикорупцијског плана Општине Сремски Карловци за период од 2022. до 2025. године
Следећи текстОдржана прва радионица пројекта „BeCulTOUR: Више од културног туризма”