УПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ ДИНАМИЧКОГ ТЕСТИРАЊА БРЗЕ ПРУГЕ

268

Радови на брзој прузи Београд-Нови Сад налазе се у завршној фази и од 21. јануара ове године, свакодневно, спроводе се динамчка тестирања колосека, током којих мерна кола достижу брзину од 200 километара на час.

При саобраћању воза великих брзина, машиновође, чак и ако уоче пешака или возило на прузи, не могу да зауставе воз и последице су готово сигурно погубне. Због тога се свако неодговорно и непрописно прелажење преко брзе пруге, у ситуацији када тестни воз саобраћа великим брзинама, може завршити трагично.

Из тог разлога су, приликом започињања динамичких тестирања, „Инфраструктура Железнице Србије“, Општина Сремски Карловци, као и друге јединице локалне самоуправе кроз које пролази брза пруга Београд-Нови Сад, издале саопштења у којима су упозорили грађане на опасности и ризике по живот и безбедност саобраћаја.

Општина Сремски Карловци овом приликом обраћа се изнова свим суграђанима, а посебно млађој популацији – деци и ученицима наших школа – апелујући да убудуће избегавају шетање по прузи или прелазак исте, како би се спречиле могуће несреће. Посебно упозорење односи се на избегавање пружних прелаза, нарочито оних где још увек, због трајања радова, није постављена заштитна ограда, мада ће и то ускоро, такође, бити учињено.

Општина моли све суграђане да у наредном периоду, док теку завршни радови на изградњи пруге и трају динамичка тестирања, буду разборити, савесни и одговорни.

Други пут преко пруге увек постоји, док у животу другога пута нема!

 Општина Сремски Карловци

Претходни текстИзмена режима саобраћа у Улици Браће Анђелић – ОБАВЕШТЕЊЕ
Следећи текстОбавештење грађанима за изборе