Обавештење грађанима за изборе

673

На основу члана 14. и 15. Закона о јединственом бирачком списку („Сл. гласник РС“, број 104/09 и 99/11), Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку  („Сл. гласник РС“, број 88/18, 67/20, 40/21, 90/21 и 16/22) и Одлуке о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине („Сл. гласник РС“, број 22/22) Општинска управа Општине Сремски Карловци

 

О  Б  А  В  Е  Ш  Т  А  В  А

ГРАЂАНЕ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

Поводом предстојећих избора за народне посланике Народне скупштине који ће се одржати 3. априла 2022. године, грађани могу вршити увид у део Јединственог бирачког списка за подручје Општине Сремски Карловци и тражити упис, брисање, промену, исправку у бирачком списку уз одговарајуће доказе, у згради Општине Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића број 1, канцеларија број 26, сваким радним даном од 8,00 до 15,30 часова, до 18. марта 2022. године када се закључује бирачки списак у 24,00 часа.

Грађани увид могу вршити и на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе уношењем података о ЈМБГ и броју личне карте (https://upit.birackispisak.gov.rs/).

Од проглашења изборне листе право на увид и на подношење захтева за измену бирачког списка има и подносилац изборне листе, по истом поступку по коме то право имају и грађани.

Право на упис у бирачки списак имају сви пунолетни држављани Републике Србије и малолетна лица која стичу пунолетство закључно са даном гласања, а имају пребивалиште на подручју Општине, као и интерно расељена лица која имају пријављено боравиште на територији Општине Сремских Карловаца.

Најкасније 5 дана пре закључења бирачког списка бирач има право да поднесе захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у земљи, односно према месту боравишта у иностранству (до 12. марта 2022. године у поноћ).

По закључењу бирачког списка, захтеви за промене у бирачком списку се подносе Министарству државне управе и локалне самоуправе преко Општинске управе Општине Сремски Карловци, најкасније 72 часа пре дана одржавања избора (до 30. марта 2022. године).

 

 

 У Сремским Карловцима,                                           ОПШТИНСКА УПРАВА

16. фебруара 2022. године                                  ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

Претходни текстУПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ ДИНАМИЧКОГ ТЕСТИРАЊА БРЗЕ ПРУГЕ
Следећи текстНасут атарски пут у Матеју – Наставак уређивања атарских путева у Карловцима