Za realizaciju godišnjih programa sportskih klubova i udruženja opština Sremski Karlovci ove godine izdvojila je 4,5 miliona dinara, milion i po više nego lane, a juče su budući korisnici  tog novca potpisali ugovore o finansiranju u zgradi Magistrata.

Prvi čovek opštine Aleksandar Saša Stojkečić istakao je da lokalna samouprava pomaže sportske klubove koliko može i da je to ove godine više nego ranije. Naglasio je da će to činiti i ubuduće, jer je od neprocenjive važnosti da deca i mladi provode vreme u sportskim salama i odrastaju zdravo.

– Ne treba zaboraviti da se podrška sportu ne ogleda samo u finansiranju rada klubova nego i u ulaganju u sportske objekte – rekao je Stojkečić. – Renoviran je deo Sokolskog doma i uskoro se očekuje finansiranje tog posla. Taj objekat je u međuvremenu  predat  Sportskom savezu opštine na upravljanje. Nabavka opreme za teretanu, koja će biti u njemu zahvaljujući pregrađivanju dela prostora,  koštala je oko 600.000 dinara.

Novac za rad u ovoj godini na osnovu nedavno sprovedenog konkursa od opštine dobilo je 12 klubova i opštinski Sportski savez. Od ove godine na spisku klubova koji se finansiraju parama iz budžeta nalazi se klub više.

Orijentiring klubu „Stražilovo“  dodeljeno je 450.000 dinara. Odbojkaški klub „Stražilovo“ dobio je 600.000, Ženski odbojkaški klub „Partizan“ pola miliona dinara, Biciklistički klub „Stražilovo“ 55.600, Karate klub „Impuls“ 255.000, a Fudbalski klub „Stražilovo“ 320.000.

Za funkcionisanje u toku ove godine  Udruženju sportskih ribolovaca „Dunav“ dodeljeno je 120.000 dinara, Sportskom udruženju za košarku „Timsistem – Stražilovo“  280.000, a nešto manje – 210.000 dinara  Atletskom klubu  „Es atletiks“. Ponos Sremskih Karlovaca – Streljačka družina „Stražilovo“ ove godine može da računa sa 579.000 za funkcionisanje, a najmlađi klub – Sportsko kajak kanu udruženje „Stari Dunav“ sa 80.000 dinara. Novi korisnik para iz budžeta je „Fit&fab“ fitnes klub koji je dobio za ovu godinu 80.000 dinara. Milion dinara rezervisano je za rad Sportskog  saveza opštine.

Po rečima predsednika Sportskog saveza Anđelka Popovića, ulaganja u sport u ovoj godini u Sremskim Karlovcima su uvećana što će omogućiti sportistima bolje uslove za rad i napredovanje. Ali, kako je rekao, realno izdvajanje za  karlovački sport je i veće, kada se uzme u obzir i ulaganje u sportske objekte, poput Sokolskog doma ili izgradnju teretane na otvorenom u Dvorskoj bašti. Sve to, naglasio je Popović, su pozitivni signali i nagoveštaj boljih dana za karlovački sport.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstJKP Sremski Karlovci bogatiji za veliku radnu mašinu
Sledeći tekstRekviziti za igru u dvorištu