Uskrs je najveći hrišćanski (crkveni) praznik kojim se proslavlja Isusov povratak u život — vaskrsenje. Po hrišćanskom verovanju, to se desilo trećeg dana posle njegove smrti, uključujući i dan smrti, tj. prve nedelje posle Velikog petka. Neka radost života bude nepresušno nadahnuće da, u vremenu velikih izazova pred kojima se nalazi čovečanstvo, složno i zajednički radimo, snažeći najveće ljudske vrednosti mira, praštanja i tolerancije, gradeći mostove međusobnog poverenja i razumevanja, kako bi zajednički doprineli opštem napretku naše opštine.

Tim povodom  upućujem srdačne čestitke svim građanima Sremskih Karlovaca koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

Želim vam da najveći hrišćanski praznik provedete u krugu svojih najdražih, u dobrom zdravlju, miru i ljubavi.

 

Predsednik Opštine

Aleksandar Saša Stojkečić


 

Svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, od srca čestitam predstojeći Uskrs. Želim vam da ga, s radošću , u krugu svojih porodica provedete u miru i blagostanju, s verom da ćemo, vođeni upravo hrišćanskim načelima čovekoljublja, brige za bližnjeg, međusobnog uvažavanja i sloge, vreme koje je pred nama, zajedno, učiniti boljim za sve.

Blagosloveni dani Uskrsa su pred nama i donose nam poruku da u sebi i svom okruženju potražimo veru, ljubav i mir. Uskršnji dani nas oplemenjuju.

Srećan Uskrs!

Predsednik Skupštine opštine

Boban Petković

Prethodni tekstRekviziti za igru u dvorištu
Sledeći tekstOBAVEŠTENjE O OBJAVLjIVANjU JAVNOG POZIVA ZA UPLAĆIVANjE DOPRINOSA ZA SAMOSTALNE UMETNIKE