Васкршње честитке председника Општине и председника Скупштине

329

Васкршња честитка председника Општине Сремски Карловци

 

Српској православној цркви, Његовом преосвештенству епископу сремском господину Василију, карловачком свештенству и суграђанима у име Општине Сремски Карловци и своје личне име честитам наступајући Васкрс, дан Христове победе над смрћу, са жељом да овај празник прославите у миру и љубави с онима који су вам блиски и драги.

Васкрсење Христово је потврда истинитости Његовог учења и врхунац веровања у Христа, јер како сâм Господ поручује апостолима, у својој опроштајној беседи, коју читамо у Јеванђељу Светог апостола Јована Богослова: „ко верује у мене, дјела која ја творим и он ће творити, и већа од ових ће творити; јер ја идем Оцу своме“. Зато Васкрс треба да нас радује, али и опомиње да се као људи, у мудрости и побожности, поново родимо, односно препородимо своје животе, држећи се поука Господњих. А Исус је – како стоји у Светом писму – „пут и истина и живот“ и осим кроз Њега, нико не долази Оцу. „Када бисте мене знали“, речи су Христове, „и Оца мојега бисте знали; и од сада познајете га, и видјели сте га“.

Сећајући се, дакле, тог божанственог догађаја од пре два миленијума и прослављајући Христово устајање из мртвих, искрено и чиста срца упућујем вам поздрав:

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!

 

Председник Општине Сремски Карловци

Александар Саша Стојкечић


Васкршња честитка председника Скупштине општине Сремски Карловци

Најискреније вам желим да највећи хришћански празник, дан Христовог васкрснења, прославите са својим најближима у радости, миру, слози и толеранцији. Желим да празничне дане проведемо у љубави, миру и разумевању међу верницима, пријатељима и комшијама. Нека нам празник Васкрса пружи снагу да заједнички превладамо сва искушења данашњице. Васкрс је празник наде, вере и оптимизма, који позива на праштање, љубав, толеранцију и међусобно уважавање. Нека нам празник подари снагу да у овим тешким временима препуним изазова, истрајемо на путу истине, правде, искрене вере и наде за боље сутра и подсети на важност заједништва и разумевања.

Свим верницима православне вероисповести, желим добро здравље, слогу, напредак, породичну срећу и да са својим најмилијима у лепом расположењу прославимо најрадоснији хришћански празник.

Христос воскресе!

 

Председник Скупштине општине Сремски Карловци

Бобан Петковић

Претходни текстРЕШЕЊЕ О ОБРАЗОВАЊУ И ИМЕНОВАЊУ ЋЛАНОВА СТРУЧНЕ КОМИСИЈЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА ЈАВНОГ КОНКУРСА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ПРОИЗВОДЊЕ МЕДИЈСКИХ САДРЖАЈА ИЗ ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ ЗА 2022. ГОДИНУ
Следећи текстНајава третмана против крпеља