Vaskršnja čestitka predsednika Opštine Sremski Karlovci

 

Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Njegovom preosveštenstvu episkopu sremskom gospodinu Vasiliju, karlovačkom sveštenstvu i sugrađanima u ime Opštine Sremski Karlovci i svoje lične ime čestitam nastupajući Vaskrs, dan Hristove pobede nad smrću, sa željom da ovaj praznik proslavite u miru i ljubavi s onima koji su vam bliski i dragi.

Vaskrsenje Hristovo je potvrda istinitosti Njegovog učenja i vrhunac verovanja u Hrista, jer kako sâm Gospod poručuje apostolima, u svojoj oproštajnoj besedi, koju čitamo u Jevanđelju Svetog apostola Jovana Bogoslova: „ko veruje u mene, djela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća od ovih će tvoriti; jer ja idem Ocu svome“. Zato Vaskrs treba da nas raduje, ali i opominje da se kao ljudi, u mudrosti i pobožnosti, ponovo rodimo, odnosno preporodimo svoje živote, držeći se pouka Gospodnjih. A Isus je – kako stoji u Svetom pismu – „put i istina i život“ i osim kroz Njega, niko ne dolazi Ocu. „Kada biste mene znali“, reči su Hristove, „i Oca mojega biste znali; i od sada poznajete ga, i vidjeli ste ga“.

Sećajući se, dakle, tog božanstvenog događaja od pre dva milenijuma i proslavljajući Hristovo ustajanje iz mrtvih, iskreno i čista srca upućujem vam pozdrav:

HRISTOS VASKRESE!

 

Predsednik Opštine Sremski Karlovci

Aleksandar Saša Stojkečić


Vaskršnja čestitka predsednika Skupštine opštine Sremski Karlovci

Najiskrenije vam želim da najveći hrišćanski praznik, dan Hristovog vaskrsnenja, proslavite sa svojim najbližima u radosti, miru, slozi i toleranciji. Želim da praznične dane provedemo u ljubavi, miru i razumevanju među vernicima, prijateljima i komšijama. Neka nam praznik Vaskrsa pruži snagu da zajednički prevladamo sva iskušenja današnjice. Vaskrs je praznik nade, vere i optimizma, koji poziva na praštanje, ljubav, toleranciju i međusobno uvažavanje. Neka nam praznik podari snagu da u ovim teškim vremenima prepunim izazova, istrajemo na putu istine, pravde, iskrene vere i nade za bolje sutra i podseti na važnost zajedništva i razumevanja.

Svim vernicima pravoslavne veroispovesti, želim dobro zdravlje, slogu, napredak, porodičnu sreću i da sa svojim najmilijima u lepom raspoloženju proslavimo najradosniji hrišćanski praznik.

Hristos voskrese!

 

Predsednik Skupštine opštine Sremski Karlovci

Boban Petković

Prethodni tekstREŠENjE O OBRAZOVANjU I IMENOVANjU ĆLANOVA STRUČNE KOMISIJE ZA SPROVOĐENjE POSTUPKA JAVNOG KONKURSA ZA SUFINANSIRANjE PROJEKATA PROIZVODNjE MEDIJSKIH SADRŽAJA IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANjA NA TERITORIJI OPŠTINE SREMSKI KARLOVCI ZA 2022. GODINU
Sledeći tekstNajava tretmana protiv krpelja