Polaganjem venaca ispred spomen-table na zgradi Magistrata u Sremskim Karlovcima, koja svedoči o Majskoj skupštini, značajnom događaju nacionalne ali i lokalne istorije, danas je obeležena 174-godišnjica njenog održavanja i proglašenja Srpske Vojvodine, te odata pošta utemeljivačima Vojvodine.

Majska skupština, koja je od 1. do 3. maja po starom, odnosno od 13. do 15. maja po novom kalendaru 1848. godine održana u Sremskim Karlovcima događaj je koji predstavlja veliku manifestaciju srpske nacionalne svesti i zanosa.

Vence su položili zamenica predsednika karlovačke opštine Višnja Plavšić u prisustvu predsednika Skupštine opštine Sremski Karlovci Bobana Petkovića i članova Opštinskog veća, kao i potomci učesnika majskih zbivanja, vožda Đorđa Stratimirovića.

 

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstJAVNI POZIV za sticanje prava na uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i doprinosa za zdravstveno osiguranje za lice koje je steklo status lica koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture u 2022. godini
Sledeći tekstOBAVEŠTENjE o donošenju rešenja o davanju saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu