U SKLOPU OPREMANjA ZONE ZA GRADNjU HOTELA NA ČERATU U KARLOVCIMA – Sklopljen ugovor o finansiranju saobraćajnice

386

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić i direktorka mađarske kompanije „Szeremsegi ingatlanfejleszto“ Žanet Olah, koja na Čeratu planira izgradnju hotela, potpisali su juče ugovor o zajedničkom finansiranju nedostajuće infrastrukture u zoni budućeg hotelskog kompleksa.

Po Stojkečićevim rečima, pod nedostajućom infrastrukturom se podrazumeva gradnja nove saobraćajnice od Dudare prema hotelu i njeno potpuno komunalno opremanje – postavljanje elektroinstalacija, vodovodne mreže, uličnog osvetljenja.

– U prvoj fazi u planu je izgradnja saobraćajnice sa dve trake, pešačkom i biciklističkom stazom – kaže predsednik karlovačke opštine. – Saobraćajnica će biti duga oko 350 metara do hotela, a kasnije planiramo da je produžimo do Ulice Miloša Crnjanskog, čime bi Dudara dobila još jednu ulicu.

Sledeći korak nakon jučerašnjeg potpisivanja ulogovra je, kako kaže Stojkečić, izrada projektno-tehničke dokumentacije. Realno je očekivati da projektovanje bude završeno do kraja godine, što znači da bi dogodine moglo da se desi da počnu prvi radovi.

Po proceni Stojkečića s obzirom na njihovu složenost i obim, trebalo bi da traju otprilike dve građevinske godine, a koštaće oko 170 miliona dinara.

– Mi ćemo finansirati taj projekat od para koje su u budžet sliju od naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Naše učešće neće biti veliko, a nova ulica biće još jedna korist od izgradnje hotela – poručio je on.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstIzmena režima saobraćaja – OBAVEŠTENjE
Sledeći tekstU SREMSKIM KARLOVCIMA OTKRIVENA SPOMEN-BISTA PETRA VELIKOG – Sećanje na velikana koji je gradio i našu istoriju