У Палати Србија представљени досадашњи резултати израде Плана развоја Општине

479

У четвртак 29. јуна 2022. године, у Палати Србија у Београду, уприличен је завршни догађај Пројекта за менторство у локалном процесу планирања у циљу локализације Агенде за одрживи развој до 2030. године у Србији.

Менторску подршку у припреми и изради Нацрта плана развоја Општине Сремски Карловци, као и Града Ужица, у претходних годину дана, пружио је Републички секретаријат за јавне политике уз консултантску подршку Универзитета Едуконс. Пројекат је финансиран из гранта који су доделиле Владе Швајцарске и Немачке у оквиру пројекта „Реформа јавних финансија – Агенда 2030“, који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ).

На завршном догађају, у име Општине Сремски Карловци, учествовали су заменица председника Општине Вишња Плавшић и службеник карловачке Општинске управе Стефан Гнип, који су представили спроведене активности и остварене резултате пројекта у Сремским Карловцима и најавили наредне кораке у његовој реализацији.

Заменица председника је, током свог излагања, указала како би у Сремским Карловцима, као општини у којој преовладавају туризам и пољопривреда, будући План развоја Општине требало да дефинише дугорочно одржив развој и да све приоритете једног друштва обједини у овом документу.

„План развоја општине Сремски Карловци 2022-2028. представља кровни дугорочни докумет развојног планирања, који на неки начин мора бити операционализован, а операционализација ће се постићи усвајањем средњорочног плана развоја и повезивањем с програмским буџетом. Оваквим начином Општина Сремски Карловци ће поставити добру основу за годишње извештавање о имплементацији Плана развоја, развијајући извештај о ефектима Плана развоја и на трогодишњем нивоу“, рекла је Плавшић.

Поред карловачких представника, у завршном догађају Пројекта за менторство у локалном процесу планирања у циљу локализације Агенде за одрживи развој до 2030. године у Србији учествовали су још и Бојана Тошић, директорка Републичког секретаријата за јавне политике, Милена Алтмајер, представник GIZ-а и вођа пројекта „Реформа јавних финансија – Агенда 2030“, др Јелена Раковић Радивојевић, градоначелница Ужица, Бранислав Митровић, председник Скупштине Града Ужица и Владица Војиновић и Бранислав Срдић с Универзитета Едуконс.

Претходни текстЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ИЗМЕНА И ДОПУНА ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА (катастарска парцела бр. 436 КО Сремски Карловци)
Следећи текстИНСТРУКТОРИ (ПОПИС 2022.) – Ранг листа кандидата који се позивају на тестирање и разговор