Usvojen izveštaj o utrošku budžetskih para

286

Na 25. sednici Skupštine opštine Sremski Karlovci, održanoj 23. novembra, prihvaćen je izveštaj o devetomesečnoj realizaciji opštinskog budžeta.

Prema odluci o budžetu planirano je da se  ove godine u kasu slije 694.080.00 dinara. Međutim, kako u trenutku donošenja nije bio poznat iznos namenskih para, a za 130.364.172 dinara je u međuvremenu uvećan budžet pa iznosi 824.444 127 dinara. Prema podnetom izveštaju proizilazi da su primanja i prihodi, uključujući i neraspoređeni višak prihoda i prenete neutrošene pare iz ranijih godina u devetomesečnom periodu ostvareni 76 odsto u odnosu na godišnji plan, odnosno iznose 626.091.849 dinara.

Blizu 50 odsto, tačnije 42 odsto prihoda su transferne pare koje se u opštinski budžet slivaju s drugih nivoa vlasti. U strukturi prihoda, porez na dohodak, dobiti i kapitalni dobitak čine 35 odsto, a 15 odsto prihod od poreza na imovinu. Potrošnja od 1. januara do 30. septembra iznosila je 45 odsto ili 370.745.611 dinara u poređenju sa planom.

Data je saglasnost na odluku o izmenama i dopunama Godišnjeg programa poslovanja JKB „Belilo“ za 2022. Podneta je informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja tog preduzeća od 1. januara do 30. septembra. Skupština je donela rešenje o obrazovanju Radnog tela za praćenje sprovođenja lokalnog antikorupcijskog plana opštine od 2022. do 2025. godine, koji čine Vladimir Budalić, Radovan Mišić i Josip Varga, kao i o imenovanju članova Opštinskog saveta roditelja. Po tom rešenju članstvo Opštinskog saveta roditelja čine Milica Ivkov, Ivana Mišković, Đorđe Nikolić, Jasmina Lazić,  Borjana Depalo i Jelena Bogdanović. Doneto je i rešenje kojim je razrešen članstva u Školskom odboru Karlovačke gimnazije Ljubomir Lukić, a imenovana Vojislava Grbić. Dopunjeno je rešenje kojim se određuje doktor medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti ljudi izvan zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti.

tekst: Zorica Milosavljević

Prethodni tekstODLUKA O RASPISIVANjU JAVNOG KONKURSA ZA POPUNjAVANjE POLOŽAJA NAČELNIKA OPŠTINSKE UPRAVE OPŠTINE SREMSK KARLOVCI
Sledeći tekstZa jedanaestoro najboljih po 12.000 dinara mesečno