Delegacija iz Sremskih Karlovaca u poseti Prnjavoru

339

Delegacija Sremskih Karlovaca, koju su činili Boban Petković, predsednik Skupštine opštine, Sunčica Milinović, članica Opštinskog veća i Radoslav Janković, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Belilo“, bila je od 9. do 11. decembra 2022. godine u poseti Opštini Prnjavor u Republici Srpskoj, te na taj način započela aktivnosti na uspostavljanju saradnje između ove dve lokalne samouprave.

“Ovo je prva poseta predstavnika Opštine Sremski Karlovci Opštini Prnjavor. Nadam se da ćemo ovom posetom započeti jednu plodnu saradnju kada su u pitanju naše dve opštine, a na kraju voleo bih i da se to eventualno kruniše nekim bratimljenjem“, rekao je predsednik Skupštine opštine Sremski Karlovci Boban Petković.

Predsednik Petković izneo je lepo mišljenje o privrednoj i infrastrukturnoj razvijenosti opštine Prnjavor. Ukazao je, takođe, i na puteve kojima se kreće razvoj Sremskih Karlovaca, naročito posle usvajnja Zakona o obnovi i razvoju Sremskih Karlovaca u Narodnoj skupštini Republike Srbije i pozvao predstavnike Opštine Prnjavor da u skorije vreme posete Sremske Karlovce.

Predsednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić pojasnio je da su prvi kontakti dve opštine uspostavljeni zahvaljujući privrednicima iz Prnjavora.

„Ovo je naš prvi zvanični susret i razgovor o budućoj saradnji. Nadam se da ćemo ubrzo formalizovati i definisati oblasti društvenog i privrednog života u kojima će biti uspostavljena ta saradnja“, rekao je Simić.

Prethodni tekstMeđunarodni dan ljudskih prava
Sledeći tekstOdluka o dodeli ugovora u postupku nabavke dobara putem narudžbine