„Ljubavni vremeplov“ komad o ljubavima najistaknutijih srpskih ličnosti

260

Reč je o pozorišnom komadu koji se zasniva na istorijskim činjenicama, a svaka priča praćena je muzikom iz tog vremena. „Ljubavni vremeplov“, čini 11 priča iz dva veka, od 1800. do 2000. godine.

Kabaretska predstava upoznaje nas sa pojedinostima iz života najistaknutijih ličnosti našeg društva.

Priče o velikem ljubavima Hajduk Veljka i Čučuk Stane, ljubavi kneza Mihaila, Đure Jakšića, Laze Kostić i Lenke Dunđerski, Živojina Mišića i Lujze, Jovana Dučića, Alekse Šantića, Ive Andrića, Meše Selimovića, Duška Radovića, Olivere i Radeta Markovića pa do Dragana Nikolića i Milene Dravić.

Svaka priča ima svoju pesmu, pesmu upravo iz tog perioda, tako da je ovo i muzički vremeplov jer se neke pesme gotovo nigde više ne mogu čuti. Sve pesme se izvode uživo, uz pratnju klavira i gitare.

Maestralna Vesna Stanković , glumica JDP iz Beograda i muzičar i artist Vladimir Preradović Lord večeras su se predstavili karlovačkoj publici.

Vesna Fekete, kao moderator zahvalila se Opštini Sremski Karlovci i zabavnom parku „Super-Mario“ iz Novog Sada, koji su finansijski omogućili ovu predstavu

Prethodni tekstJAVNI KONKURS ZA SUFINANSIRANjE MERA ENERGETSKE SANACIJE, PORODIČNIH KUĆA, KOJE SE ODNOSE NA UNAPREĐENjE TERMIČKOG OMOTAČA, TERMO-TEHNIČKIH INSTALACIJA I UGRADNjE SOLARNIH KOLEKTORA ZA CENTRALNU PRIPREMU POTROŠNE TOPLE VODE NA TERITORIJI OPŠTINE SREMSKI KARLOVCI ZA 2022. GODINU
Sledeći tekstBožićne čestitke predsednika Opštine i predsednika Skupštine opštine Sremski Karlovci