Božićne čestitke predsednika Opštine i predsednika Skupštine

261

Božićna čestika predsednika Opštine Sremski Karlovci

Njegovom preosveštenstvu episkopu sremskom gospodinu Vasiliju i celokupnom karlovačkom sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svim sugrađanima u ime Opštine Sremski Karlovci i u svoje lično ime želim srećan Božić.

Mir Božji, Hristos se rodi!

Rođenje Hristovo, koje se zbilo u Vitlejemu, u Judeji, pre dve milenijuma, neosporno je događaj koji je promenio istoriju čovečanstva. I zaista je čudnovata i predivna ta činjenica da je rođenje deteta promenila svet ljudi. A ovaploćenje Sina Božjega, kroz koga „istina i blagodat postade“ i koji kao Jagnje Božje „uzima na se grijehe svijeta“, označilo je obnovu čoveka u svoj njegovoj prvobitnoj lepoti. Zato svakoga Božića mi, u stvari, slavimo početak našega spasenja.

Želim vam da predstojeći praznik provedete u duhu vere, puni radosti i ljubavi prema drugima, a naročito prema svojim bližnjima, i da okruženi onima do kojih vam je stalo, pronađete svoj mir, toplinu i sreću.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci

Aleksandar Saša Stojkečić


Božićna čestitka predednika Skupštine opštine Sremski Karlovci

 

Drage sugrađanke i sugrađani, pred nama je jedan od najradosnijih i najsvetijih praznika svih hrišćana koji dan Hristovog rođenja slave po Julijanskom kalendaru.

Želim vam da ga posvetite svima onima koje volite i poštujete: članovima svojih porodica, prijateljima, svim svojim bližnjima, ali i onima kojima je topla reč toliko preko potrebna. Neka vam ovaj veliki hrišćanski praznik i 2022. godina donesu mnogo sreće, zdravlja, uspeha i radosti. Srećano vam Badnje veče i Božić.

Mir božji, Hristos se rodi!

 

Predsednik Skupštine opštine

Boban Petković

Prethodni tekstNovogodišnja čestitka predsednika Opštine Sremski Karlovci
Sledeći tekstODLUKA o produženju roka za podnošenje prijava na Javni konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama na teritoriji opštine Sremski Karlovci za 2022. godinu