Informacija o visini jednokratnih novčanih pomoći za novorođenčad

347

Kako bi se poboljšali uslovi za zadovoljavanje osnovnih potreba dece, kao i podstaklo rađanje dece na teritoriji opštine Sremski Karlovci, kao jedne od pronatalitetnih mera koje sprovodi Opština Sremski Karlovci, usvojene su odluke o visini jednokratne novčane pomoći za prvorođeno dete u 2023. godini, jednokratne novčane pomoći za svako rođeno dete u 2023. godini i jednokratne novčane pomoći porodici u kojoj se rode blizanci ili trojke u 2023. godini.

Iznosi novčanih sredstava koji se dodeljuju povećani su u odnosu na prethodnu kalendarsku godinu. Prvorođeno dete u 2023. godini dobija novčanu pomoć u iznosu od 25.000,00 dinara. Za svako rođeno dete u 2023. godini bez obzira na redosled rođenja, Opština je namenila 50.000,00 dinara,  dok je za blizance ili trojke opredeljen  iznos od 25.000,00 dinara.

Zahtevi za ostvarivanje ovog prava podnose se u Opštinskoj upravi Opštine Sremski Karlovci, prijemna kancelarija, Trg Branka Radičevića 1 u Sremskim Karlovcima.

OPŠTINA SREMSKI KARLOVCI

Prethodni tekstODLUKA o produženju roka za podnošenje prijava na Javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća, koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termo-tehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji opštine Sremski Karlovci za 2022. godinu
Sledeći tekstPromena režima saobraćaja na „Tri zeca“