Подршка запошљавању маргинализованих група

260

Чланица Општинског већа Сремских Карловаца за   спорт, омладину и социјалну политику  Живана Живановић одржала је данас састанак с припадницима ромске националности информисала их о правилима и условима конкурса Екуменске хуманитарне организације.

Позивају се сви заинтересовани, припадници маргинализованих група из војвођанских општина, који планирају да региструју своју делатност, да се пријаве за доделу бесповратних средстава за економско оснаживање на мејл пријава@ехонс.орг или позивом на број: 069/707-960. Позив је отворен до 17.02.2023. године.

Бесповратна средства биће додељена за набавку нових машина/алата/опреме, у износу до 3000 евра, у динарској противвредности, потребне за започињање или унапређење сопственог посла.

Осим тога, корисницима ће бити обезбеђена подршка око регистрације фирме и плаћања књиговодствених услуга у трајању од 6 месеци као и подршка консултанта током целог трајања пројекта.

Да бисте конкурисали за наведену подршку потребно је да припадате маргинализованим групама, да имате пребивалиште/боравиште на територији војвођанских општина, да сте незапослено лице, да имате ниске приходе породице, да до сада нисте били подржани сличним пројектима, да имате добру и одрживу пословну идеју и искуство у обављању планираног посла.

Један од предуслова је и присуство тренинзима са циљем јачања капацитета и повећања предузетничке свести који ће бити организовани у ЕХО центру у Новом Саду, у четвртак 23.02.2023. године.

Рангирање кандидата ће се извршити на основу испуњености наведених критеријума и оцене успешности пословне идеје.

Трогодишњи пројекат “Образовање и економско оснаживање маргинализованих група” Екуменска хуманитарна организација спроводи уз подршку Брот фüр дие Wелт и Диаконие Wüрттемберг/Хоффнунг фüр Остеуропа из Немачке.

Претходни текстРешење о одбацивању пријаве на јавни конкурс за суфинансирање уградње соларних панела на територији општине Сремски Карловци за 2022. годину
Следећи текстГодишњи план јавних конкурса Општине Сремски Карловци за 2023. годину (Календар јавних конкурса)