Podrška zapošljavanju marginalizovanih grupa

265

Članica Opštinskog veća Sremskih Karlovaca za   sport, omladinu i socijalnu politiku  Živana Živanović održala je danas sastanak s pripadnicima romske nacionalnosti informisala ih o pravilima i uslovima konkursa Ekumenske humanitarne organizacije.

Pozivaju se svi zainteresovani, pripadnici marginalizovanih grupa iz vojvođanskih opština, koji planiraju da registruju svoju delatnost, da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje na mejl prijava@ehons.org ili pozivom na broj: 069/707-960. Poziv je otvoren do 17.02.2023. godine.

Bespovratna sredstva biće dodeljena za nabavku novih mašina/alata/opreme, u iznosu do 3000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, potrebne za započinjanje ili unapređenje sopstvenog posla.

Osim toga, korisnicima će biti obezbeđena podrška oko registracije firme i plaćanja knjigovodstvenih usluga u trajanju od 6 meseci kao i podrška konsultanta tokom celog trajanja projekta.

Da biste konkurisali za navedenu podršku potrebno je da pripadate marginalizovanim grupama, da imate prebivalište/boravište na teritoriji vojvođanskih opština, da ste nezaposleno lice, da imate niske prihode porodice, da do sada niste bili podržani sličnim projektima, da imate dobru i održivu poslovnu ideju i iskustvo u obavljanju planiranog posla.

Jedan od preduslova je i prisustvo treninzima sa ciljem jačanja kapaciteta i povećanja preduzetničke svesti koji će biti organizovani u EHO centru u Novom Sadu, u četvrtak 23.02.2023. godine.

Rangiranje kandidata će se izvršiti na osnovu ispunjenosti navedenih kriterijuma i ocene uspešnosti poslovne ideje.

Trogodišnji projekat “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa” Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

Prethodni tekstRešenje o odbacivanju prijave na javni konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela na teritoriji opštine Sremski Karlovci za 2022. godinu
Sledeći tekstGodišnji plan javnih konkursa Opštine Sremski Karlovci za 2023. godinu (Kalendar javnih konkursa)