Dodeljeni ugovori o finansiranju sportskih klubova

893

Predstavnici polovine sportskih klubova koji deluju u Sremskim Karlovcima potpisali su danas ugovore o finansiranju njihovih godišnjih programa, za šta je lokalna samouprava u ovoj godini izdvojila iz sopstvenog budžeta četiri miliona dinara.

Dodeli ugovora u svečanoj sali Magistrata prisustvovao je predsednik opštine Aleksandar Saša Stojekčić koji je obraćajući se zastupnicima sportskih klubova i udruženja istakao značaj sporta za zdravlje jedne nacije i stasavanje mladih generacija i napomenuo da lokalna samouprava nastoji da pomogne njihovom radu u skladu sa budžetskim mogućnostima, te da će se truditi da to ubuduće bude i više.

Odlukom Opštinskog veća na sednici održanoj 3. februara raspoređeno je četiri miliona dinara na jedanaest klubova i udruženja i Sportski savez. Orijentiring klubu „Stražilovo“ za realizaciju godišnjeg programa dodeljeno je 405.000 dinara. Odbojkaški klub „Stražilovo“ dobio je 550.000 dinara, a Ženski odbojkaški klub „Partizan“ 450.000 dinara. Karate klubu „Impuls“ za realizaciju godišnjeg programa namenjeno je 240.000 dinara, dok je Fudbalski klub „Stražilovo“ za istu nemenu dobio 300.000 dinara.

Za godišnji program Udruženja sportskih ribolovaca „Dunav“ predviđeno je 105.000 dinara. Sportskom udruženju za košarku „Tim sistem Stražilovo“ odobreno je 230.000 dinara, a Atletskom klubu „Es atletiks“ 150.000 dinara.

Streljačkoj družini „Stražilovo“ namenjeno je 510.000 dinara za godišnji program. Sportsko kajak kanu udruženje „Stari Dunav“ dobilo je 75.000 dinara, dok Sportski savez opštine Sremski Karlovci za ovu godinu na raspolaganju ima 940.000 dinara. Fitnes klubu „Fit&fab“ dodeljeno je 45.000 dinara.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstNACIONALNI PARK FRUŠKA GORA I KARLOVAČKA OPŠTINA SKLOPILI SPORAZUM O SARADNjI
Sledeći tekstOdluka o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mere energetske sanacije na teritoriji Opštine Sremski Karlovci za 2022. godinu