Uskršnje čestitke predsednika Opštine i predsednika Skupštine

241

Uskršnja čestitka predsednika Opštine Sremski Karlovci

Uskrs je praznik života, radosti i pobede, koji nas uči da se iz tame iznova rađa svetlost, da sreća izgoni tugu i da smrt uzmiče pred životom. Vera u uskrsnuće daje nam snagu da od iskušenja, preko požrtvovanja, stignemo do sopstvenog pročišćenja, kao što je nekada, nakon Isusovog uskrsnuća, ulila snagu Njegovim učenicima da nastave učiteljevim putem i prošire Njegovo učenje na sve četiri strane sveta. Samo istrajnom verom, buđenjem dobre duše u pojedincu, stvara se zdrava zajednica, a Uskrs, praznik nad praznicima, snaži svako zajedništvo kroz okupljanje s porodicom, rođacima, prijateljima, susedima i svima bližnjima.

U ime Opštine Sremski Karlovci i u svoje lično ime svim sugrađanima, koji ovaj praznik obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru, želim srećan i blagosloven Uskrs!

 

Predsednik Opštine Sremski Karlovci

Aleksandar Saša Stojkečić


Uskršnja čestitka predsednika Skupštine opštine Sremski Karlovci

Poštovani sugrađani,

Svima vama koji najveći hrišćanski praznik slavite po Gregorijanskom kalendaru čestitam predstojeći Uskrs!

Želim vam da dane praznika provedete u ljubavi, miru i radosti. Neka vaše dobre misli podstiču dobra dela, a vaša dobra dela neka obasjaju vaše najbliže – vašu porodicu i prijatelje. Neka vas vera u Isusovo uskrsnuće, u pobedu Sina Božjeg nad smrću, kao ideal vodi u sve životne pobede i ulije nadu da će se sve lične nedaće i stradanja na kraju ipak završiti nekim novim uskrsnućem.

Neka je čestit i blagosloven Uskrs!

 

Predsednik Skupštine opštine Sremski Karlovci

Boban Petković

Prethodni tekstNajava tretmana protiv krpelja
Sledeći tekstMeđunarodni dan Roma