Vaskršnje čestitke predsednika Opštine i predsednika Skupštine

263

Vaskršnja čestitka predsednika Opštine Sremski Karlovci

Vaskrs, praznik nad praznicima, poziva nas da svim svojim srcem, dušom i umom istrajemo i budemo postojani u veri, u ljubavi prema Bogu i bližnjima, u skromnosti, pravdi, nečinjenju zla i praštanju drugima. Čitav Hristov ovozemaljski život bio je pouka ljudima da veruju, čak i u nešto što nam naizgled deluje nemoguće. I tako, duže od dva milenijuma njegove reči, zapisane u Jevanđelju, ukazuju na put večnoga spasenja. One su jasne i kažu: „Ne boj se, samo vjeruj“ i „Ne boj se, vjera tvoja spasla te je“. Svoje reči snažio je čineći mnogobrojna čudesa, isceljenja, vaskrsenja mrtvih, umnožavanja hlebova – da ljudi vide i poveruju. „Zato što si me video, povjerovao si“, rekao je nakon svog vaskrsenja Svetom apostolu Tomi i dodao: „Blaženi koji ne videše a vjerovaše“. Vaskrsenje Hristovo bila je poruka čovečanstvu da se verom može pobediti čak i smrt. I zato vam želim da iskrenom verom probudite radost predstojećeg praznika i podarite je voljenim osobama.

Njegovom preosveštenstvu episkopu sremskom gospodinu Vasiliju, karlovačkom sveštenstvu i svim sugrađanima pravoslavne vere od srca čestitam Vaskrs uz najradosniji hrišćanski pozdrav:

Mir Božji! Hristos vaskrese!

 

Predsednik Opštine Sremski Karlovci

Aleksandar Saša Stojkečić


 

Vaskršnja čestitka predsednika Skupštine Opštine Sremski Karlovci

 

Njegovom preosveštenstvu episkopu sremskom gospodinu Vasiliju, sveštenicima Srpske pravoslavne crkve i svim sugrađanima,

U dane Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznike, kada slavimo Hristovu pobedu nad smrću, sećamo se stradalništva Sina Božjeg i njegovog čudesnog ustajanja iz mrtvih, učinjenih da se kroz vekove „u njegovo ime propovijeda pokajanje i oproštenje grijehova po svim narodima“, jer stradanje vodi u večni život. A Hristov ulazak kroz kapije Jerusalima, kada „mu i iziđe narod u sretenje“ i kada beše došao „čas da se proslavi Sin Čovječiji“, bio je zapravo trenutak otvaranja vrata stradanja, koje je svoj vrhunac imalo na brdu Golgoti u činu njegovog raspeća, kao što je potom Hristovo vaskrsenje otvorilo vrata života. Tugu je zamenila radost, čineći Vaskrs najradosnijim hrišćanskim praznikom.

Neka vam Vaskrs protekne u miru, ljubavi i sreći i neka vam praznik ulepšaju i uvesele drage i bliske osobe.

Mir Božji! Hristos vaskrese!

 

Predsednik Skupštine opštine Sremski Karlovci

Boban Petković

 

Prethodni tekstJAVNI OGLAS za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za redosled stajanja na određenim izlagačkim mestima i pokretnim tezgama – PONOVLjENI POSTUPAK
Sledeći tekstČlan novosadskog Gradskog veća Ognjen Cvjetićanin u Sremskim Karlovcima