Martinović: Država će podržati dobre strateške korake i modernizaciju Sremskih Karlovaca

212

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Sremski Karlovci i tom prilikom najavio mogućnost da Ministarstvo sledeće godine finansira obnovu igrališta u dvorištu vrtića „Kockica“, kao i uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u ovoj opštini.

Martinović je istakao da je vrtić „Kockica“ koji pohađa više od 300 mališana, preseljenjem smešten u relativno nov i uređen objekat, ali bi trebalo rekonstruisati njegovo igralište, što predstavlja jedan od opštinskih prioriteta u narednom periodu.

Takođe, kako je naveo ministar Martinović, pokretanje JUM-a bio bi dobar strateški korak u daljoj modernizaciji Sremskih Karlovaca, jer postojanje jednošalterskog sistema olakšava posao opštinskim organima, a građanima donosi značajnu uštedu vremena i novca.

Govoreći o tome da ga je lokalno rukovodstvo upoznalo sa planovima, među kojima je i to da se pri čuvenoj Karlovačkoj gimnaziji ponovo otvori učenički dom, Martinović je ocenio tu inicijativu kao svrsishodnu i pozitivnu.

„Pored učenika iz Sremskih Karlovaca, Novog Sada i okolnih mesta, Karlovačku gimnaziju pohađaju i đaci iz drugih udaljenih delova Srbije, kao i iz Republike Srpske, Crne Gore i Republike Hrvatske. Iz tog razloga otvaranje učeničkog doma bilo bi izuzetno značajno. O ovoj ideji ću informisati i druge ministre, kako bismo udruženim trudom i zalaganjem tu zamisao sproveli u delo“, izjavio je Martinović.

Podsetivši da su država i AP Vojvodina već uložile velika sredstva u razvoj Sremskih Karlovaca, ministar je dodao da se na tome neće stati, jer je reč o opštini koja zaslužuje posebnu pažnju zbog svoje slavne istorije, ogromne duhovne i kulturne baštine, ali i značajnog turističkog potencijala.

Prilikom posete Sremskim Karlovcima, ministar je održao sastanak sa načelnikom Južno-bačkog upravnog okruga Milanom Novakovićem, predsednikom opštine Aleksandrom Stojkečićem i njegovim saradnicima, a obišao je i vinariju „Bajilo“.

 

Prethodni tekstPoloženi venci povodom 175 godina od Majske skupštine
Sledeći tekstObaveštenje SIRENE