Master kamp s Nemanjom Radulovićem u Karlovcima

210

Koncertom u svečanoj sali Karlovačke gimnazije danas je okončan Master kamp sa violinistom Nemanjom Radulovićem u organizaciji Fondacije Dobar glas. Violinista svetskog glasa Nemanja Radulović i četiri mlade muzičarke koje su dobile stipendije za taj projekat Fondacije  – Staša Žikić, Jana Jakovljević, Olivera Mitrović i Miona Topalović, boravili su u Sremskim Karlovcima od ponedeljka, 29. maja i u velikoj sali Magistrata uvežbavali program koji su one danas izvele. U radu sa polaznicama, i na koncertu, je učestvovala kao klavirska pratnja saradnica Nemanje Radulovića Stefani Fontanaroza iz Francuske.

Na koncertu je organizatore, učesnike i publiku, u kojoj je bila i princeza Jelisaveta Karađorđević,  pozdravio predsednik opštine Aleksandar Saša Stojekčić, a Nemanji Raduloviću poklonio sliku s motivima Karlovaca, koje je počastvovao svojim dolaskom.

Master kamp Fondacije Dobar glas sa Nemanjom Radulovićem osmišljen je s idejom da podrži mlade talentovane muzičare na početku karijere. Zadatak kampa je bio da u zajedničkom radu svih polaznika , ali i kroz individualne časove sa Nemanjom, uz rad sa korepetitorom, kao i i susrete sa drugim ekspertima, polaznici steknu znanja neophodna za razvoj umetničke karijere, pre svega na planu interpretacije.

Fondacija Dobar glas osnovana je 2009. godine sa ciljem da svojim radom i zalaganjem prikuplja novac za pomoć u obrazovanju i razvoju karijere mladih i talentovanih umetnica i umetnika. Za 13 godina postojanja, Fondacija je finansijski podržala školovanje, organizovanje koncerata, internacionalnih turneja i takmičenja za više od 100 muzičkih talenata. Jedan od značajnijih projekata je Master kamp fondacije Dobar glas sa Nemanjom Radulovićem, osmišljen 2021. godine. Fondacija obezbeđuje četiri pune stipendije za sedmodnevni rad mladih talenata sa jednim od najuspešnijih violinista iz Srbije.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstPRAVILNIK O ODREĐIVANjU OSOBA KOJE MOGU OSTVARITI PRAVO NA BESPLATNO KORIŠĆENjE OBELEŽENIH PARKING MESTA NA JAVNIM PARKIRALIŠTIMA
Sledeći tekstRešenje o raspodeli sredstava u oblasti javnog informisanja Opštine Sremski Karlovci u 2023. godini