Obezbeđen novac za rekonstrukciju tribina u Dvorskoj bašti

131

Opština Sremski Karlovci dobila je od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, nakon sprovedenog javnog konkursa, 2.116.528 dinara za rekonstrukciju tribina u sportskom kompleksu Dvorske bašte. To je samo jedan od 57 projekata iz oblasti sportske infrastrukture na teritoriji Vojvodine za koje je Pokrajinska vlada izdvojila 225 miliona dinara.

Ugovore o dodeli para 14. juna predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara uručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a opštinu na svečanoj dodeli predstavljao je Stefan Gnip iz Odeljenja  za lokalni ekonomski razvoj, investicije i građevinsko zemljište.

Po rečima Stefana Gnipa, dobijeni novac biće upotrebljen za zamenu svih stolica na tribinama kao i sanaciju betonske podloge gde je to potrebno.
– To će doprineti poboljšanju stanja i uslova za bavljenje sportom i rekreaciju, ali i boravak u Dvorskoj bašti. Uveren sam da će uticati i na povećanje broj sportskih manifestacija koje se održavaju u tom sportskom kompleksu  – rekao je Gnip.

Poslednji put u Dvorskoj bašti je zahvaljujući novčanoj podršci istog sekretarijata izgrađena teretana na otvorenom. Bilo je to 2021.  Godinu ranije rekonstruisane su atletska staza duga 250 metara i staza za skok u dalj, što je podrazumevalo zamenu podloge i oblaganje tartanom. Rekonstrukciju su finansirali Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i opština. Krajem 2017. godine obnovljen je i dograđen košarkaški teren da bi se

ispunili neophodni standardi za odigravanje takmičenja na njemu, a za taj posao novac je izdvojio takođe Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

teskt: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstTURNIR „RODA 3 H 3 DRŽAVNOG PRVENSTVA SRBIJE“ U SREMSKIM KARLOVCIMA
Sledeći tekstSremski Karlovci danas prestonica basketa 3h3