Sremski Karlovci danas prestonica basketa 3h3

181

U centru Sremskih Karlovaca u toku je turnir u basketu 3h3, u organizaciji karlovačke opštine i Nacionalnog sportskog saveza „3h3 basket“. Nadmetanje ekipa iz čitave Srbije i Republike Srpske počelo je nešto pre podneva, a prema rečima organizatora, finale se očekuje oko 21 sat.

Po rečima Igora Markovića, jednog od organizatora turnira, u Sremskim Karlovcima se u ovom trenutku igra „RODA 3h3 državno prvenstvo Srbije“, uz učešće 24 ekipe.

-Jedan od uslova za održavanje ovakvih sportskih nadmetanja jeste pogodan trg. Sremski Karlovci imaju jedan od najlepših trgova što je bio motiv da turnir organizujemo ovde. Zadovoljan sam posećenošću na početku takmičenja, a verujem kako dan bude odmicao da će ljudi doći u većem broju i uživati u dobrom basketu. Ovo je prvi put da na jednom terenu učestvuje 24 ekipe. Obično kada bude toliko timova mora da se naprave dva terena, što je zahtevno za organizaciju. Za nadmetanje u Karlovcima vladalo je veliko interesovanje. Čak smo i sinoć dobijali pozive iz Karlovaca za učešće, međutim, pošto smo mnogo ranije popunili limit od 24 tima, nismo bili u mogućnosti da ih ubacimo u raspored – kaže Igor Marković.

Prvoplasiranu ekipu očekuje nagrada od 90.000 dinara, osvajači drugog mesta dobiće 20.000, a trećeplasiranom  timu pripašće 10.000.

Turnir „RODA 3h3 državnog prvenstva Srbije“ u Sremskim Karlovcima može da se prati i u direktnom prenosu na YouTube kanalu 3×3 Serbia.

tekst i foto: Zorica Milosavljević

Prethodni tekstObezbeđen novac za rekonstrukciju tribina u Dvorskoj bašti
Sledeći tekstJAVNI UVID U NACRT IZMENA I DOPUNA PLANA GENERALNE REGULACIJE SREMSKIH KARLOVACA (stambeno-poslovni kompleks na k. p. br. 7928/1 KO Sremski Karlovci)