Predavanje o prvim brigama i izazovima roditeljstva

163

Edukativna radionica u sklopu projekta „Podrška roditeljstvu“ koju pod pokroviteljstvom opštine Sremski Karlovci realizuje Udruženje „Baby friend“ iz Novog Sada, biće održana sutra od 17 sati u prostorijama Udruženja „Dunav 1245“, Mitropolita Stratimirovića. Na radionici će biti reči o prvim brigama i izazovima koje roditelje mogu da snađu kada stigne prinova u kuću.

Udruženje „Baby friend“ peti put organizuje u Sremskim Karlovcima ovaj projekat kojim nastoji da promoviše pozitivno roditeljstvo edukacijom mladih bračnih parova radi povećanja njihovog nivoa znanja i veština, kao i jačanja njihovih roditeljskih kapaciteta.
Kako navode organizatori, projekat obuhvata osnaživanje kako partnera, tako i svih drugih osoba koje će im biti podrška, kao i roditelje dece do godinu dana.

Konkretni zadaci su edukacija mladih bračnih parova, partnera i osoba koje će im biti podrška o trudnoći i porođaju, o dojenju, o prvim danima sa bebom u kući, o prvim brigama i problemima, o pravilnom postupanju sa bebom, o postupcima masaže beba, kao i o bezbednosti dece.
Udruženje „Baby friend“će blagovremeno obavestiti polaznike o terminima sledećih radionica.

tekst: Zorica Milosavljević

Prethodni tekstŠansa za izbeglice, raseljene i prognane da poboljšaju uslove stanovanja
Sledeći tekstInicijativa za dodelu priznanja povodom obeležavanja Dana opštine – Dana Sremskih Karlovaca