Nastavlja se program energetske sanacije kuća i stanova

253

Lokalna samouprava i ove godine sufinansiraće sanaciju energetske efikasnosti domaćinstava na teritoriji Sremskih Karlovaca. Ovog puta Ministarstvo rudarstva i energetike dodelilo je opštini dva miliona dinara, što je za 500.000 dinara više nego lane, za program energetske sanacije kuća i stanova. Obaveza opštine je da iz sopstvenog budžeta izdvoji isto to-liko, tako da će stanovnici Karlovaca imati na raspolaganju četiri miliona dinara za poboljšanje energetske efikasnosti svo-jih stanova i kuća.

Po rečima Stefana Gnipa iz opštinskog Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, privredu, investicije i građevinsko zemljište, u finansiranju odobrenih mera učestvuju i građani.

– Uz efikasan rad, već krajem godine nadam se rezultatima postupka koji mora da se sprovede kako bi se  program do kraja realizovao – kaže Gnip. – Komisija koju smo prošle godine formirali iz redova lokalne samouprave i nevladinih organizacija je uigrana i zna šta je očekuje. Nadam se i dobrom odzivu građana na konkurs koji bude raspisan. Trudićemo se da što pre krenemo u realizaciju.

Gnip kaže da će se sufinansirati iste mere energetske efikasnosti koje su podržane i u protekloj godini. Lane je 18 domaćinstava iskoristilo šansu da uz pomoć države i opštine podigne stepen energetske efikasnosti kuća i stanova. Najviše domaćinstava, njih 14, dobilo je pare za zamenu stolarije, dok su četiri porodice ostvarile pravo na zamenu cevne mreže i kotlova.

tekst: Zorica Milosavljević

Prethodni tekstNEMOJTE SPALjIVATI BILjNE OSTATKE!
Sledeći tekstU okviru projekta LID Karlovcima dodeljeno 662.618 evra