Mirović i Vesić obišli rekonstrukciju državnog puta

858

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi republike Srbije Goran Vesić boravili su danas u Sremskim Karlovcima u kojima je u toku rekonstrukcija deonice državnog puta, za šta je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno  307 miliona dinara. U društvu sa domaćinom, predsednikom opštine Sremski Karlovci Aleksandrom Sašom Stojkečićem, oni su bili na mestu gde se trenutno izvode radovi.

Igor Mirović je rekao da je put kroz Sremske Karlovce jedan od najopterećenijih budući da oko 9.500 automobila i gotovo 1.000 kamiona tokom dana prođe tim putem. Dodao je da taj put nije rekonstruisan još od kraja 60-ih godina prošlog veka.

Put je inače izgrađen 1937. godine kao internacionalna saobraćajnica i bio je to prvi betonski drum u tadašnjoj državi.

Rekonstrukcija deonice državnog putu IIA reda broj 100 kroz Sremske Karlovce počela je 24. avgusta skidanjem sloja asfalta u desnoj kolovoznoj traci počev od Mutice.

Prema ugovoru, biće obnovljeno 4,2 kilometra puta, od 131. do 135. kilometra, odnosno od Mutice do železničkog nadvožnjaka u Zanošu. Radovima će biti obuhvaćeno uklanjanje sadašnjeg asfalta, jačanje kolovozne konstrukcije, te izlivanje dva nova sloja asfalta. Nakon toga sledi postavljanje bankina i signalizacije, te uređenje putnog pojasa.

Rekonstrukcija bi, kako su najavili iz „Puteva Srbije”, kojima je poveren posao, trebalo da bude završena za 60 dana ukoliko vremenske prilike dozvole.

Prethodno su Mirović i Vesić u zgradi Banovine u Novom Sadu prisustvovali potpisivanju ugovora o prenosu novca  između Pokrajinske vlade i Javnog preduzeća „Putevi Srbije” za finansiranje izrade plana detaljne regulacije, idejnog rešenja i projekta, kao i pratećih studija i elaborata, za izgradnju saobraćajnice (obilaznice) Novi Sad – Veternik – Futog – Begeč – Gložan – Čelarevo – Bačka Palanka i izrade tehničke dokumentacije, studija, elaborata i urbanističko-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta od Temerina do Bečeja.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstJavni poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor
Sledeći tekstBesplatno parkiranje 16. septembra