Na grožđebal automobilima, autobusima, ali i vozom

551

Zbog kontradiktornih informacija u medijima i na društvenim mrežama u vezi sa režimom saobraćaja na državnom putu kroz Sremske Karlovce, a povodom manifestacije „Karlovačka berba grožđa“, koja će biti održana 22, 23. i 24. septembra, organizatori poručuju da zabrana prolaska važi samo za teretna vozila, dok se saobraćaj putničkih automobila i autobusa odvija do i kroz Karlovce. Oni podsećaju da su „Putevi Srbije“ izdali saopštenje po kom je do 10. oktobra zbog rekonstrukcije državnog puta II A reda broj 100, na snazi obustava saobraćaja kroz Sremske Karlovce za sav tranzitni saobraćaj i da je on preusmeren na Iriški Venac, Rumu i Inđiju.

„Zbog zahteva opštine Sremski Karlovci i Policije da se projektom privremene saobraćajne signalizacije omogući saobraćaj kako bi stanovnici naselja Sremski Karlovci, turisti, laka vozila za gradski prevoz, komunalne službe, sanitetska vozila i drugi mogli da saobraćaju do Sremskih Karlovaca, obustava sabraćaja je regulisana po fazama. Napominjemo da je sav tranzitni saobraćaj preusmeren na Iriški Venac, Rumu i Inđiju.

Ukoliko stanovnici, tj. putnička vozila koriste opštinske puteve kroz Sremske Karlovce da bi stigli do naseljenog mesta Banstol, pomenuta zabrana nije na snazi“, saopštavaju iz „Puteva Srbije“.

Putnička vozila i autobusi zbog radova na mostu u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, iz Novog Sada izmenjenom traskom uz odgovarajuću svetlosnu signalizaciju mogu da se uključe na državni put i dođu do Karlovaca i dalje, kroz naseljeni deo mesta, mogu nastaviti put Beograda. Iz smera Beograda takođe mogu ući u Sremske Karlovce kroz Ulicu mitropolita Stratimirovića i nastaviti dalje prema Novom Sadu.

Zainteresovani će na grožđebal moći iz drugih mesta doći i brzim vozom, a do početka manifestacije znaće se da li će biti povećan broj polazaka vozova i autobusa JGSP Novi Sad.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstDoček đaka prvaka
Sledeći tekstOdbornici usvojili izmene Plana generalne regulacije