Odbornici usvojili izmene Plana generalne regulacije

280

Skupština opštine Sremski Karlovci je na sednici održanoj večeras donela Odluku o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Sremskih Karlovaca koje se odnose na katastarsku parcelu br. 7928/1 radi gradnje stambeno-poslovnog kompleksa koji je inicirala “REALNOVA“ doo iz Beograda. Izmena Plana generalne regulacije pokrenuta kako bi se stvorio planski  okvir za realizaciju izgradnje stambeno-poslovnog objekta spratnosti (Po + P + 2 + Pk)  ukupne površine od oko 6.500 metara kvadratnih. Usvojenim planom stvara se mogućnost izgradnje objekata višeporodičnog stanovanja sa poslovanjem spratnosti P+3. Površina namenjena za višeporodično stanovanje sa poslovanjem (0,32 ha) organizuju se kao posebna namena između Preradovićeve ulice i Državnog puta IIA-100.

U okviru ove površine planira se višeporodično stanovanje sa poslovanjem u prizemlju. Od poslovnih delatnosti dozvoljava se uslužno i proizvodno zanatstvo, trgovina, ugostiteljstvo ali i ostali sadržaji (kultura, obrazovanje i sl.) koji svojom delatnošću neće narušiti uslove stanovanja.

Odbornici su usvojili i Odluku o izmenama i dopunama odluke o socijalnoj zaštiti, kojom se ispravljaju nedostaci prethodne, a kao novina uvodi naknada troškova prevoza za osetljive kategorije kao što su slepi i slabovidi dok traje potreba za tim, osobama na dijalizi i sa transplatiranim organima koji koriste tuđu negu i pomoć, osobama obolelim od hemofilije, cistične fibroze i drugih retkih bolesti, kao i dobrovoljnim davaocima krvi koji su dali krv preko 35 puta-žene, odnosno 75 puta-muškarci.

Doneta je i Odluka o izmenama i dopunama odluke o regresiranju putnih troškova za učenika i studente sa teritorije opštine. Zahvaljujući usvojenim izmenama ubuduće će opština regresirati prevoz do škola učenicima i istudentima koji putuju vozom.

Odbornici su prihvatili i Odluku o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije, te izveštaj o utrošku para iz opštinske kase za prvih šest meseci ove godine.  Blaže Ciganović razrešen je članstva u Savetu za komunalno-stambene delatnosti, urbanizam , saobraćaj i zaštitu životne sredine, a imenovan Bojan Strmšek. Usvojen je i izveštaj o poslovanju JKP Belilo u prošloj godini, kao i Odluka o raspodeli dobiti koju je to preduzeće ostvarilo. Prema toj odluci, Belilo je u 2022. godini ostvarilo ukupnu neto dobit u iznosu od 4.783.015 dinara, od čega  75 odsto  pripada osnivaču.

Kao dopunska tačka dnevnog reda razmatrana je ostavka Lazara Marinkovića na mesto predsednika Upravnog odbora Turističke organizacije zbog prelaska na dužnost pomoćnika predsednika opštine. Na njegovo mesto imenovana je Vesna Fekete.

tekst: Zorica Milosavljević

Prethodni tekstNa grožđebal automobilima, autobusima, ali i vozom
Sledeći tekstObaveštenje – Zahtevi za privremeno priključenje