PREDAVANjE „SRPSKO NARODNO POZORIŠTE – ISTORIJA I SAVREMENOST“ DR ZORANA ĐERIĆA

152

Manifestacija „Dani Matice srpske u Sremskim Karlovcima“ ove sedmice vodi nas u priču o Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. U petak 17. novembra 2023. godine, s početkom u 18 časova, predavanje o najstarijem srpskom profesionalnom pozorištu, osnovanom 1861. godine, održaće v.d. upravnika ove ustanove dr Zoran Đerić.

Karlovačka publika imaće priliku da čuje izlaganje o prošlosti i sadašnjosti Srpskog narodnog pozorišta, o pozorišnoj umetnosti, njenom razvoju i mestu koje danas zauzima u društvu, kao i o savremenom srpskom teatru.

Dr Zoran Đerić je književnik, književni kritičar, prevodilac, filmolog, dramaturg i teatrolog. Obavlja funkciju v.d. upravnika Srpskog narodnog pozorišta. Vanredni je profesor Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. U karijeri je bio direktor Pozorišta mladih u Novom Sadu, pomoćnik direktora Sterijinog pozorja, lektor za srpski jezik na Univerzitetu u poljskom gradu Lođu, urednik izdavačke delatnosti Kulturnog centra Novog Sada, urednik časopisa „Polja“ i dr. Član je Odelenja za scensku umetnost i muziku Matice srpske i član uredništva Zbornika Matice srpske za scensku umetnost i muziku, kao i uredništva Zbornika Matice srpske za slavistiku. Piše poeziju i eseje, naučne studije iz oblasti književnosti, pozorišta i filma.

Sremski Karlovci, 14. novembar 2023. godine

PROGRAM

Petak, 17. novembar 2023. u 18:00

„Srpsko narodno pozorište – istorija i savremenost“

Predavač:

Dr Zoran Đerić, v.d. upravnika Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu

 

 

 

 

Prethodni tekstAsfaltira se poslednja deonica državnog puta
Sledeći tekstU subotu potpuna obustava saobraćaja