Dodeljene stipendije srednjoškolcima

221

Dvanaest srednjoškolca dobijaće stipendije iz budžeta opštine u ovoj školskoj godini, odlučilo je Opštinsko veće, a ugovori o stipendiranju potpisali su danas u svečanoj sali Magistrata gde im je priređen prijem. Ugovore im je uručio predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić koji je izrazio zadovoljstvo što je tradicija stipendiranja zaživela u lokalnoj samoupravi i što se proširuje broj korisnika.

– Ove stipendije dokaz su  da u Karlovcima ima dece koja vredno uče, posvećena su školi i vide da je u školovanju budućnost. Iznos stipendija koje mi dodeljujemo viši je nego u većini mesta, čak i od republičkih i pokrajinskih. Njima želimo da podržimo napor đaka, ali i roditelja ne bi li imali što bolje uslove za učenje i posvete se tome i da shvate da je učenje uvek isplativo. Verujem, a to smo imali priliku da vidimo kroz ranije primere, da većina đaka koji su korisnici stipendija uspešnu karijeru učenja nastavlja na studijama. Ova zajednica, stanovnici opštine izdvajaju novac za vas i vaše školovanje i jednog dana kada odrastete, ne zaboravite ovo mesto i stanovnike i na neki način im se vratite, odužite i pomognite neke druge mlade koji će krenuti vašim stopama i primerom – rekao je predsednik Stojkečić.

Dobitnici stipendija su učenice trećeg razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ Sofija Marković i Milica Šupić, Anastasija Uzelac đak drugog i Nina Kljajić učenica trećeg razreda Tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“, Mirjana Jelić iz drugog, te Lara Gavrilović i Lola Ovčina učenice trećeg razreda Karlovačke gimnazije. Iz Gimnazije „Isidora Sekulić“ dobitnici su Veljko Nenadić đak drugog razreda, te učenici trećeg razreda Tara Isaković i Dimitrije Nikolovski. Stipendisti su još Dragan Stefanović, maturant Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“ i Mina Krnić učenica četvrtog razreda Medicinske škole  „7. april“. Stipendije će im biti isplaćivane deset meseci.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstJavna prezentacija urbanističkog projekta URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKE RAZRADE KAT. PAR. BROJ 4018, 4019 I 4020 K.O. SREMSKI KARLOVCI, ZA IZGRADNjU TURISTIČKOG KOMPLEKSA „SPA” CENTRA I BUNGALOVA SA VINSKIM PODRUMOM U SREMSKIM KARLOVCIMA
Sledeći tekstPREDAVANjE MILENE KULIĆ NA TEMU „SLOBODAN SELENIĆ I NjEGOVO NASLEĐE“