Božićne čestitke predsednika Opštine i predsednika Skupštine

269

Božićna čestitka predsednika Opštine Sremski Karlovci

Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Njegovom preosveštenstvu episkopu sremskom gospodinu Vasiliju, celokupnom karlovačkom sveštenstvu i stanovnicima Sremskih Karlovaca, u ime Opštine Sremski Karlovci i svoje lično ime čestitam predstojeći Božić.

MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI!

Rođenje Hristovo bilo je nadasve nesvakidašnji događaj. Bio je to dan kada su i čovek i priroda, pojavom mudraca s Istoka i Vitlejemske zvezde, odali počast dugoočekivanom novorođenčetu. To dete, što ga pastiri videše „gdje leži u jaslama“, bilo je spasitelj ljudi. Ono će sve pravednike popisati u Knjigu večnoga života. Da nije bilo rođenja Gospodnjeg, ne bismo nikada učili da oprostimo ljudima sagrešenja njihova, da ljubimo neprijatelje svoje, da okrenemo drugi obraz, da ne vadimo trn iz oka brata svoga dok u svome oku imamo brvno… Zbog svega toga, Božić je i danas praznik ogromne radosti.

Zato vam svima želim da ovaj Božić proslavite u duhu vere, tako što ćete bližnje gledati pažljivije nego sebe, zajednicu postaviti iznad pojedinca, ljubav smatrati važnijom od mržnje, dobro učiniti većim od zla, a sreću uzdići nad nesrećom.

 

Predsednik Opštine Sremski Karlovci

Aleksandar Saša Stojkečić

 


Božićna čestitka predsednika Skupštine opštine Sremski Karlovci

 

Dragi sugrađani,

Želim vam da predstojeći praznik Hristovog rođenja proslavite u duhu vere, puni radosti i ljubavi prema drugima, a naročito prema svojim bližnjima.

Ovaploćenje Sina Božjega, koji kao Jagnje Božje „uzima na se grijehe svijeta“, označilo je obnovu čoveka u svoj njegovoj prvobitnoj lepoti. Zato svakoga Božića mi, u stvari, slavimo početak naše duhovne obnove i našega spasenja.

Neka vam ovaj veliki hrišćanski praznik donese mnogo sreće, zdravlja i uspeha.

Srećno vam Badnje veče i Božić.

MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI!

 

Predsednik Skupštine opštine Sremski Karlovci

Boban Petković

Prethodni tekstDrugi dan Božića – NERADAN DAN
Sledeći tekstRešenja o odobravanju godišnjih programa i dodeli sredstava za realizaciju godišnjih programa u oblasti sporta za 2024. godinu