Даница Црногорчевић, Никола Роквић, Дејан Петровић, Легенде…на Грожђебалу

Седам дана пре почетка „Карловачке бербе грожђе“, надлежни у локалној самоуправи објавили су програм и имена учесника, међу којима су Даница Црногорчевић, Никола Роквић, Гарави сокак, Дејан Петровић и Биг бенд, Легенде и домаћи бенд Херценшлус.

Уочи Грожђебала, у четвртак 12. септембра биће отворена традиционална изложба вина карловачких произвођача грожђа и вина у Завичајној збирци Сремски Карловци, која представља увертиру у тродневни вински хепенинг.

Програм ће прве вечери, 13. септембра, започети изложбом слика „Латиноамерички ритмови“ уметнице из Београда Катарине Илић у 160 година старом винском лагуму у склопу Виле Фрушкогорски бисер, Патријарха Рајачића 19. Уследиће у центру дефиле берача, наступи фолклорних ансамбала, концерти Данице Црногорчевић и Николе Роквића.

Сутрадан, 14. септембра, преподневни сати резервисани су за најмлађе које очекује разноврстан програм у центру. Вечерњи програм почиње у Вили Фрушкогорски бисер где ће свирати виртуоз на гитари Mocaart, док ће се на бини у центру од 20 сати смењивати карловачки тинејџер бенд „Гари Потер“, Гарави сокак и Дејан Петровић са својим бендом.

Недељни програм, 15. септембра, почиње преподневним такмичењем деце у рецитовању стихова Бранка Радичевића и Душка Трифуновића, следи обиље пратећих програма на више места у Карловцима, а завршава се увече на бини концертом Херценшлуса и групе Легенде.

Новина у овогодишњој „Карловачкој берби грожђа“ су винске шетње–обиласци винарија, разгледање културно–историјских знаменитости, као и предавања са темама из винарства, за шта ће бити потребна пријава у Туристичкој организацији. Ове године предвиђени су и пратећи додатни програми на местима изван центра, као што су Дунавац и Стражилово.

КОМПЛЕТАН ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

Grozdjebal_Program 20x20cm - press (1)

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић