Одржана презентација Нацрта одлуке о буџету општине Сремски Карловци за 2022. годину

841

Дана, 22.новембра у Свечаној сали Карловачке општине, одржана је презентација под називом „Водич кроз Нацрт одлуке о буџету општине Сремски Карловци за 2022. годину“.

Сврха ове презентације  је,  да на што једноставнији и разумљивији  начин објасни како локална самоуправа планира у наредној години да користи  јавне ресурсе. Намера  је да се кроз јасан и сажет приказ  Нацрта одлуке о буџету, унапреди разумевање а самим тим и интересовање за локалне финансије, ради заједничке сарадње  у постављању циљева , дефинисању приоритета и планирању развоја наше општине.

Презентацију су одржали: чланица Општинског већа  за  привреду и финансије Ђурђица Шнур, руководилац Одељења за финансије и буџет Небојша Гавриловић и Горана Станков, извршилац на пословима инвестиција у оквиру Одељења за локално-економски развој.

Презентацији су такође  присуствовали и представници локалне самоуправе, стручне јавности као и невладине организације.

Успостављање везе стратешког планирања и процеса буџетирања, представља један од највећих изазова у процесу реформе јавне управе и увођења управљања према резултатима. Ова веза је начелно постављена и раније Законом о буџетском систему, али је разрада средњорочног планирања, уследила тек пакетом прописа о новом планском систему.

Сви заинтересовани грађани, невладине организације, јавне институције као и стручна јавност, своје предлоге, сугестије, примедбе и савете на Нацрт одлуке о буџету општине Сремски Карловци за 2022. годину могу доставити Одељењу за финансије и буџет у електронској форми на e-mail budzet@sremski-karlovci.org.rs,  у писаној форми(на писарници Општинске управе Општине Сремки Карловци) или поштом на адресу: Трг Бранка Радичевића 1, 21205 Сремски Карловци, најкасније до 26. новембра 2021.године.

Претходни текстОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ – I и III доза „Фајзер“ и „Синофарм“ вакцине
Следећи текстOдржана прва радионица из области популационе политике