Нови Сад 2021 – Европска престоница културе

3248

11.01.2017. Поводом добијања титуле  „Европска престоница културе 2021. године“ коју је Град Нови Сад освојио а у којој учествује и Општина Сремски Карловци данас је у згради Магистрата одржан састанак на ком су учествовали председник општине Ненад Миленковић са сарадницима и председник фондације “Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ Немања Миленковић у присуству чланова тима који је реализовао цео пројекат, као и помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин.

Немања Миленковић изложио је концепт поменутог пројекта нагласивши да се он састоји из четири области симболично назване „мостови“. Затим је нагласио значај и важност Сремских Карловаца у читавом пројекту.

– Извојевали сте велику победу која премашује оквире Града Новог Сада и ја вам честитам на томе. У наредном периоду чека вас још већи посао а Сремски Карловци ће свакако дати свој несебичан допринос у свом делу. Драго ми је што сте данас овде и сигуран сам да је ово почетак једне успешне сарадње, рекао је председник Ненад Миленковић у поздравној речи.

Кључне теме одржаног састанка биле су благовремено информисање о пројектима у којима је партнер општина Сремски Карловци, активно укључивање кључних заинтересованих страна и институција . Поред наведеног, такође су идентификоване потенцијалне могућности за активно укључивање грађана у реализацију пројектних активности и сагледавање суштинских вредности који ће грађани добити од кандидатуре Европске предстонице културе 2021.

Након успешно обављеног дијалога усаглашени су даљи стратешки и оперативни кораци међусобне сарадње.

Претходни текстДан каријере
Следећи текстПРЕДЛОГ СТАТУТА СПОРТСКОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ