Стратегија одрживог развоја Општине Сремски Карловци

1963

Општина Сремски Карловци је уз сарадњу Покрајинске Владе Војводине и Регионалне развојне агенције Бачка, као и експерата ангажованих на овом пројекту, израдила стратешки документ који битребао да усмери развој Општине у периоду од 2015. до 2020. године.

Циљ Стратегије развоја је да мобилише све ресурсе које поседују Сремски Карловци и да кроз призму седам области интегрише најбоља решења, као и развојне приоритете и мере за спровођење зацртаног плана.

Упркос свим проблемима које носи све бржи друштвено економски развој, Сремски Карловци желе да заузму лидерску позицију, те да буду добар пример свим општинама које имају перспективу динамичног одрживог развоја.

Овај документ је производ свеобухватног процеса придруживања Европској унији, али исто тако има за циљ подизање капацитета Општине за дугорочно планирање и имплементацију развојних приоритета, кроз реализацију појединачних мера и пројеката.

Процес израде плана је започео детаљном анализом свих области Стратешког плана, у чему су најзначајни допринос дали сами грађани Сремских Карловаца, који су активно учествовали у изради целокупног документа, а затим су експерти из појединачних области, кроз интеракцију са грађанима долазили до закључака и предлагали приоритете и мере за унапређење квалитета живота.

Планирање сопственог развоја представља одговорност за будућност и утврђивање идеја и путева, односно задатака и средстава реално потребних да би се остварили жељени циљеви. У фокусу стратешког планирања је одређивање визије будућности и њена пројекција на решења друштвених, економских и институционалних проблема везаних за традиционалне вредности Сремских Карловаца.

Овим путем стављамо припремљени текст на јавни увид, те молимо да уколико имате било какву сугестију за измену текста, предлог доставите на е-маил: relicsremkarl@yahoo.com , до понедељка 15. фебруара 2016. године.

Претходни текстОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ КАРЛОВАЧКОГ МИРА У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА
Следећи текстДВАДЕСЕТ И ПЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ